Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3653/saugumo-tyrejai-praranda-tukstancio-mcafee-darbuotoju-duomenis/spausdinti/

Saugumo tyrėjai praranda tūkstančio „McAfee“ darbuotojų duomenis

Publikuota: 2006-02-28 16:03
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

„Deloitte & Touche USA“ - kompanija, teikusi saugumo testavimo paslaugas „McAfee“, ko gero pati turėtų nusipirkti šiek tiek panašių paslaugų.

Praėjusį gruodį vienas „Deloitte“ darbuotojas sugebėjo pamesti kompaktinį diską su tūkstančių „McAfee“ dirbančių darbuotojų privačia informacija.

Kompaktiniame diske buvo vardai, pavardės, socialinio draudimo numeriai ir t.t. Siobhan MacDermott šį penktadienį patvirtino, kad iš viso ten turėjo būti apie 9000 „McAfee“ darbuotojų informacija. Viso iki 6000 buvusių darbuotojų ir 3290 dabar dirbančių tiek iš JAV, tiek iš Kanados „McAfee“ atstovybių. Kompaktinis diskas gruodžio 15 dieną buvo paliktas ant lėktuvo sėdynės.

Apie šį incidentą „McAfee“ sužinojo tik sausio 11 dieną, taigi beveik po mėnesio. Pastarąją savaitę buvo išsiųsti paskutiniai laiškai apie incidentą informuojantys pačius darbuotojus ir tada, penktadienį, šis incidentas buvo išleistas viešumon.

Šiuo metu „McAfee“ keičia savo darbo tvarką, kad užtikrintų tolesnį apsisaugojimą nuo tokių incidentų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!