Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3636/erotiniu-nuotrauku-svetaine-bylinejasi-su-google/spausdinti/

Erotinių nuotraukų svetainė bylinėjasi su „Google“

Publikuota: 2006-02-26 09:23
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Google“ vėl dėmesio centre. Na, bent jau Jungtinėse Valstijose. Paieškos sistema teisiasi su erotinių nuotraukų tinklapiu dėl galimo autorinių teisių į jas pažeidimo.

„Perfect 10“ svetainė savo ieškinyje tvirtina, kad „Google“ paieškos rezultatuose rodomi paveikslėliai iš jos pažeidžia autorines teises. Anot „Perfect 10“ atstovo, „Google“ vaizdų paieškos atsiradimas privertė pertvarkyti svetainę taip, kad ja besinaudojantys internautai negalėtų peržiūrėti pilno dydžio nuotraukų. Bet ir šios apsaugos neužtenka - „Google“ naudotojai gali išsaugoti paieškos rezultatuose rodomas nedideles paveikslėlių versijas, na o viena iš „Perfect 10“ veiklos sričių yra ir mobiliesiems telefonams skirtų sumažintų versijų pardavimas. Taigi, teikiama, kad kompanija dėl „Google“ veiklos patiria nuostolių - paieškos naudotojai gali nemokamai gauti tai, ko autorinės teisės priklauso „Perfect 10“, bei už ką šiaip jau reikėtų mokėti.

„Perfect 10“ teigia, kad per pastaruosius devynis metus į savo kaip patikimo internetinio pardavėjo įvaizdžio kūrimą investavo 36 milijonus JAV dolerių. Dar 12 mln. dolerių kainavo nuotraukų su 800 modelių kolekcijos surinkimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!