Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3615/keiciasi-microsoft-windows-licencijos-salygos/spausdinti/

Keičiasi „Microsoft Windows“ licencijos sąlygos

Publikuota: 2006-02-24 08:03
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Korporacija „Microsoft“ kiek pakeitė vartotojo sutartį, sudaromą tarp kompiuterio su „Microsoft Windows“ pirkėjo ir „Microsoft“.

„Kompiuteriu“, naujosios licencijos terminais, dabar laikoma pagrindinė kompiuterio plokštė, apie ką pasakojama oficialiame dokumente, atsakančiame į vartotojų dažnai užduodamus klausimus apie „Windows“ licenciją.

Pakeitus pagrindinę plokštę, kompiuteris laikomas nauju ir tuo pačiu reikia gauti naują licenciją „Microsoft“ operacinei sistemai. „Microsoft“ kompanija jau seniai galvojo, kaip užtvirtinti vieną sistemos kopiją prie tam tikros sistemos, ir dabar buvo padarytas galutinis sprendimas.

Laikoma, jog perkant naujas dalis (tokias kaip procesorius ar vaizdo plokštė) kompiuteris lieka buvusiu, tačiau pagrindinės plokštės pakeitimas - jau rimtesnis žingsnis, dažniausiai privedantis ir prie likusios įrangos pirkimo. Tuo pačiu principu dabar turi vadovautis ir serviso centrų darbuotojai. Keičiant kompiuterio pagrindinę plokštę, dabar bus siūloma atnaujinti ir „Microsoft Windows“ licenciją.

Tuo atveju, jei „motinos“ keitimas vyksta pagal garantines sąlygas dėl gedimo, tai licencijos atnaujinti nereikės. Tačiau kokiu būdu „Windows“ seks įrangos pasikeitimus, ir kokių priemonių imsis aptarnavimo centrų darbuotojai, norėdami išvengti problemų su licencijomis, kol kas nepranešama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!