Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/34925/naujasis-macbook-pro-visu-laiku-sunkiausiai-pataisomas-kompiuteris/spausdinti/

Naujasis „MacBook Pro“ – visų laikų sunkiausiai pataisomas kompiuteris?

Publikuota: 2012-06-15 11:27
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Pirmadienį kompanijai „Apple“ pristačius saują naujovių savo rengtoje WWDC konferencijoje, tučtuojau atsirado minios naująją produkciją analizuojančių smalsuolių.

Technikos entuziastų komanda „iFixit“, jau pirmąją pardavimo dieną įsigiję naująjį „Apple“ produktą ir jį išardę paskelbė, kad šis – sunkiausiai visų laikų pataisomas nešiojamasis kompiuteris.

Taip yra dėl to, kad „MacBook Pro“ gamybai „Apple“ atrinko retas ir aukštos kokybės dalis, mėgindama suderinti aukštą kompiuterio techninį lygį su jo plonumu.

Pirmiausiai, „Apple“ naudoja specialius varžtus, turinčius apriboti paprastų vartotojų priėjimą prie korpuso. Tai reiškia, kad norint išardyti kompiuterį reikės specialių atsuktuvų, kuriuos greičiausiai turės tik autorizuotos taisyklos.

Taip pat taisymo specialistams nepalengvins ir tai, kad „MacBook Pro“ naudojama operatyvioji atmintis (RAM) yra integruota į motininę plokštę, tai reiškia, kad neįmanoma papildomai jos prisidėti ar pakeisti. Specifinė SSD tipo atmintis taip pat nekeičiama.

„iFixit“ ekspertai pabrėžia, kad šio nešiojamojo kompiuterio baterija korpuse ne pritvirtinta varžtais, kaip įprasta, o įklijuota ir pasak jų tai padidina tikimybę, kad ardymo metu baterija sulūš.

Prie minusų priskirtina ir tai, kad už ekrano veikimą atsakingos dalys visos sujungtos viename pakete, taigi sugedus bent vienam komponentui vartotojui tektų keisti visą paketą, kuris sudaro žymią viso kompiuterio kainos dalį.

Remiantis technologijų tinklaraščiu „TechChrunch“, tokia „Apple“ produktų gamybos strategija yra sąmoningas žingsnis siekiant kurti produktus, kurie turėtų būti pakeisti, o ne sutaisyti, taip skatinant naujos produkcijos pirkimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!