Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3455/vasario-keturioliktaja-microsoft-savo-vartotojams-su-meile-dovanos-keleta-pataisymu/spausdinti/

Vasario keturioliktąją „Microsoft“ savo vartotojams su meile dovanos keletą pataisymų

Publikuota: 2006-02-09 11:10
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kiekvieno mėnesio antrą antradienį „Microsoft“ išleidžia pataisymus. Šįkart didelių grėsmių ir ypatingos skubos nėra.

Pirmame pataisyme ištaisomos senų „Internet Explorer“ versijų spragos susijusios su „Windows Meta File“ apdorojimu. Ši spraga egzistuoja tik 5.01 naršyklės versijoje, dirbančioje „Windows 2000“ sistemoje su ketvirtu pataisų paketu (service pack), ir 5.5 versijoje, dirbančioje „Windows ME“ sistemoje su antru pataisų paketu.

Pasinaudojęs šiomis spragomis, vartotojas gali gauti visišką priėjimą prie sistemos. Nors, kaip žinia, „Microsoft“ jau buvo išleidusi pažeidžiamumą plačiai paplitusiai WMF klaidai, tai yra naujai atrasta klaida, susijusi su „Windows Meta File apdorojimu“. Vartotojai tiesiog skatinami įdiegti „Internet Explorer 6“ versiją.

Kitas pažeidžiamumas kelia grėsmę „Windows XP“ ir „Windows 2003“ sistemoms, kuriose nėra įdiegtas nė vienas pataisų paketas. Šie pažeidžiamumai yra lokalaus tipo ir leidžia vartotojams su mažomis privilegijomis vykdyti aukštesnių privilegijų reikalaujančius procesus. Vartotojai skatinami įsidiegti bent vieną pataisų paketą.

Detales apie pažeidžiamumus „Microsoft“ ketina pateikti kiek vėliau šią savaitę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!