Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3431/musulmonu-isilauzeliai-atakuoja-danijos-tinklalapius/spausdinti/

Musulmonų įsilaužėliai atakuoja Danijos tinklalapius

Publikuota: 2006-02-08 13:12
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kartu su visame arabų pasaulyje vykstančiomis demontracijomis ir išpuoliais prieš Daniją, taip pat vykdomos atakos ir kibererdvėje.

Kaip žinia, pastaruoju metu, dėl viename danų laikraštyje publikuotos karikatūros, visame pasaulyje nuo musulmonų kenčia daugelis Danijos ambasadų, valstybinių institucijų, taip pat Danijos kariai esantys pietryčių Azijoje. Prie šio sąrašo dabar jau galime prirašyti ir daniškus tinklalapius.

Skaičiuojant nuo sausio 30 iki vasario 6 dienos, pažeistų daniškų tinklapių (turinčių galūnę .dk) skaičius siekė 578. Remiantis Zone-H.org duomenimis šis skaičius kasdien beveik padvigubėja.

Surengta itin daug išpuolių tiek prieš valstybinius, tiek komercinius, tiek asmeninius tinklapius ir manoma, kad tai yra bene didžiausia ataka sutelkta prieš vieną šalį. Ji pranoksta Intifada, Kinijos - JAV ir net karo Irake metu sukeltų išpuolių skaičius.

Pagal Zone-H.org tai pati intensyviausia ataka, kurią šis, tinklalapių nulaužimus tiriantis, tinklalapis užfiksavo. Ypač aktyvi ji buvo šį savaitgalį.

Taip pat reikia pastebėti, kad tai nėra neišmanėlių darbas. Tai atlieka žmonės turintys ankstesnios patirties ir jie tiesiog taip reiškia savo nuomonę ir nori būti išklausyti. Nors kai kurie pranešimai būna ir nelabai mandagūs, pvz.: „IM SORRY, STOP WAR, DON'T TOUCH ALL ISLAM COUNTRY! F*** DENMARK, F*** YOUR GOVERMENT!!!“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!