Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/33771/firefox-14-darbas-su-atmintimi-bus-zenkliai-optimizuotas/spausdinti/

„Firefox 14“ darbas su atmintimi bus ženkliai optimizuotas

Publikuota: 2012-04-08 07:09
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Mozilla“ savo keliose paskutinėse naršyklės „Firefox“ versijose atliko nemažai darbų, susijusių su atminties naudojimu. Pasirodžius 14-tai versijai tikimasi dar didesnio progreso šioje srityje, ypatingai kai kalbama apie ilgas sesijas.

„Mozilla“ kūrėjų komanda, atsakanti už „Firefox“ optimizaciją, pristatė specialų puslapį „Are we slim yet?“, kuriame demonstruojamas progresas atminties naudojimo srityje.

„Firefox 14“ darbas su atmintimi bus ženkliai optimizuotas
„Firefox 14“ darbas su atmintimi bus ženkliai optimizuotas
„Firefox 11“ atminties naudojimas: naujai atidaryta naršyklė ir po 10 uždarytų kortelių

Pagaliau susimąstyta apie tai, kad būtų atlaisvinti operatyvios atminties resursai, kai uždaromos naršyklės kortelės. Idealiu atveju, kai uždaroma kortelė, turėtų visiškai išsivalyti ta atminties dalis, kuri buvo jai skirta, tačiau taip įvykdavo ne visada. Kai kada neefektyvus operatyvios atminties naudojimas lemdavo nestabilų „Firefox“ darbą, tačiau šiuo atveju dažniausiai būdavo kalti įdiegti priedai, o ne pati naršyklė

Paprastai didelis operatyviosios atminties naudojimo kiekis nėra kritiškas asmeniniams kompiuteriams (aišku, neatsižvelgiant į tuos atvejus, kai naršyklė dirba ištisomis valandomis su dešimtimis atvertų kortelių), tačiau sunaudojamos atminties rodiklis kritiškas mobiliesiems įrenginiams, kurie geriausiu atveju paprastai turi 1 GB operatyviosios atminties. Kaip rodo praktika, „Firefox“ gali lengvai rezervuoti sau pusę ar net daugiau šio kiekio.

Natūralu, jog „Mozilla“ savo naujoje „Firefox 14“ versijoje siekia kai galima labiau optimizuoti darbą su atmintimi, kadangi tai yra vienas iš aspektų, kurie nulems naršyklės populiarumą mobiliuose įrenginiuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!