Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/33754/google-paieska-padidino-indeksuojamu-simboliu-skaiciu/spausdinti/

„Google“ paieška padidino indeksuojamų simbolių skaičių

Publikuota: 2012-04-06 13:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Google“ pranešė apie naujoves jos paieškos sistemoje. Iš pagrindinių galima paminėti tinklalapių turinio apdorojimo pokyčius. Jei anksčiau „Google“ paieškos sistema ignoravo įvairius skyrybos ženklus, tai dabar „Google“ indeksuos ir tokius populiarius simbolius, kaip %“, „$“, „\“, „@“, „#“ ,“+“ ir „.“.

Panašios naujovės padės korektiškai apdoroti „Twitter“ ir „Google+“ naujienas. Taip pat prieinamas ir automatinis užpildymas, kai ieškoma populiarių matematinių išraiškų ir formulių.

„Google“ paieška padidino indeksuojamų simbolių skaičių

Naujienų puslapis „News Universal“ taip pat buvo atnaujintas ir dabar siūlo daugiau rezultatų viršutiniame klasteryje. Nuo šiol, atvaizduojant geriausią / populiariausią straipsnį, gali būti atvaizduota padidinta fotografija, turinys daug didesniu šriftu, informacija apie autorių.

Pokyčiai palietė ir vaizdų paieškos mechanizmą. Nuo šiol aukštos kokybės fotografijos gali gauti aukštesnes pozicijas, net jei puslapis, kuriame jos patalpintos, „nėra aukštos kokybės“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!