Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3331/netikros-antispyware-programines-irangos-gamintojas-paduotas-i-teisma/spausdinti/

Netikros „antispyware“ programinės įrangos gamintojas paduotas į teismą

Publikuota: 2006-01-31 11:15
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanija „Microsoft“ ir generalinis Vašingtono valstijos prokuroras padavė į teismą kompaniją „Secure Computer LLC“, kuri, veikiausiai, platino ir pardavinėjo neveikiančią „Antispyware“ programinę įrangą.

Ieškovai kaltina „Secure Computer LLC“ Vašingtono valstijos įstatymo dėl šnipinėjančios programinės įrangos pažeidimu. Įstatyme yra punktas, draudžiantis skelbti klaidingus pareiškimus dėl būtino PĮ įdiegimo.

Įstatymas taip pat draudžia paslapčia keisti kompiuterio sistemos saugumo nustatymus. Maksimali bausmė už įstatymo nepaisymą siekia 100 000 JAV dolerių.

„Microsoft“ ir Vašingtono valstijos valdžia mano, kad „Secure Computer LLC“ klaidino vartotojus ir kvietė juos įdiegti programą, kuri iš tikrųjų darė kompiuterį labiau pažeidžiamu atakoms. Programa „Spyware Cleaner“ buvo reklamuojama pasitelkiant SPAM, kontekstinę reklamą paieškos sistemose bei „pop-up“ langus.

Programa buvo parduodama už 49,95 JAV dolerius ir, prokurorų manymu, kompanijos „Secure Computer LLC“ pelnas iš apgautų vartotojų galėjo siekti 1 milijoną JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!