Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/32936/debesu-kompiuterija-atveria-galimybes-it-didinti-verslo-konkurencinguma/spausdinti/

Debesų kompiuterija atveria galimybes IT didinti verslo konkurencingumą

Publikuota: 2012-02-14 14:09
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Blue Bridge, UAB

Pasaulinės technologijų tyrimų ir konsultacijų kompanijos „Gartner“ duomenimis, per ateinančius ketverius metus kone pusė visų informacinių technologijų (IT) vadovų didžiąją dalį savo taikomųjų programų ir infrastruktūrų tikisi valdyti per „debesų“ technologijas.

Pagal „Gartner“ sudarytą verslo strategijų sąrašą įmonių plėtra iki 2014-ųjų išliks pagrindinis prioritetas. Taip pat pabrėžiama ir IT reorganizavimo svarba.

Iš „Gartner“ atliktų apklausų paaiškėjo, kad pastarųjų metų pagrindiniai rūpesčiai, tokie kaip įmonės išlaidų mažinimas ir verslo procesų gerinimas, išlieka itin svarbūs. 81 proc. apklaustų kompanijų vadovų nuomone, IT strategijos yra labai glaudžiai susijusios su įmonių verslo strategijomis.

IT vadovai pažymi, kad į „debesis“ infrastruktūra ir programinė įranga yra perkeliama spartesniais tempais nei tikėtasi. Tyrimo duomenimis, 2012 metais debesų kompiuterija ir virtualizacija prioritetinių technologijų sąraše užims pirmąsias vietas.

IT specialistai mato progą perkelti infrastruktūrą į kitą lygmenį, pasinaudojant naujųjų technologijų – debesų kompiuterijos ir virtualizacijos – galimybėmis. Tarp prioritetinių technologijų minimi mobilumas ir verslo analizė (angl. Business Intelligence).

Neabejotina, kad, norint tinkamai išnaudoti naujų technologijų teikiamas galimybes, IT specialistams ir įmonių vadovams visų pirma teks keisti požiūrį. IT turi būti suprantama kaip priemonė, padedanti įgyvendinti įmonės strategiją ir gerinti veiklos rezultatus.

Šiame procese itin svarbus vaidmuo tenka IT vadovams: jie turi stiprinti savo komandos žinias apie verslą ir jo procesus, o įmonių vadovams parodyti, jog informacinės technologijos gali padėti aktyviai siekti konkurencinio pranašumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!