Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/32793/naujas-facebook-virusas-prisidengia-dainininke-katy-perry/spausdinti/

Naujas „Facebook“ virusas prisidengia dainininke Katy Perry

Publikuota: 2012-02-04 14:28
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Antivirusinių produktų gamintoja „PandaLabs“ neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ aptiko naują virusą, kuris plinta netikro vaizdo klipo apie dainininkę Katy Perry ir jos buvusį vyrą Russellą Brandą.

Jei vartotojas paspaudžia jam siūlomą nuorodą, jis automatiškai patenka į netikrą „Facebook“ puslapį, kur jam siūloma įdiegti programinį priedą (plug-in), skirtą vaizdo klipo peržiūrai. Puslapis rodo, jog neva jau 4000 lankytojų paspaudė mygtuką „Like“ – tuo vartotoją bandoma įtikinti, jog vaizdo klipas – tikras.

Jei vartotojas įdiegia programinį priedą ir bando pažiūrėti vaizdo klipą, kompiuteryje jau esantis virusas elgiasi įvairiai, priklausomai nuo naudojamos naršyklės.

Jei tai „Internet Explorer“, kirminas parodo amžiaus cenzo langą. Vėliau, aplenkdama vartotoją, naršyklė persiunčia jį į tipinį sukčių puslapį, kur siūloma įvesti savo mobiliojo telefono numerį. Jei vartotojas tai padarys, gaus daugybę nepageidaujamų tekstinių pranešimų.

Dar rimtesnė problema yra ta, jog kirminas įdiegia priedus į naršykles „Firefox“ ir „Chrome“, ir jį naudoja vartotojo „Facebook“ draugų puslapių užkrėtimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!