Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3272/rekordinis-phishing-ataku-skaicius/spausdinti/

Rekordinis „phishing“ atakų skaičius

Publikuota: 2006-01-25 13:06
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Neseniai išėjusioje praeitų metų „phishing“ atakų statistikoje, lapkričio mėnesis aiškiai išsiskiria iš kitų.

APWG (Anti-Phishing Working Group) surinktais duomenimis lapkričio mėnesį 2000 interneto tiekėjų, bankų, el. parduotuvių ir kitų IT sferoje dirbančių kompanijų buvo išnaudotos „phishing“ atakų būdu.

„Phishing“ ataka - tai tokia sukčiavimo forma prieš vartotojus, kai pasinaudojant falsifikuotais internetiniais tinklalapiais (Scam) arba elektroniniais laiškais (Spam), siekiama išgauti prisijungimo prie informacinių sistemų slaptažodžius ar kitus vartotojo privačius duomenis.

2005 metų birželio mėnesį buvo užregistruota 15050 unikalių „phishing“ pobūdžio atakų. Iki pat spalio mėnesio šis skaičius gan stipriai mažėjo. Tačiau jau spalio mėnesį jis pasiekė 15820. Atrodė, kad skaičiai vėl sumažės, tačiau lapkričio mėnesį tokių atakų buvo užregistruota 16882.

Taip pat padaugėjo tinklapių, talpinančių kenksmingą kodą, kuris, vartotojui pagalvojus, kad ten tikrasis tinklapis, išsaugo asmeninę vartotojo informaciją. Vėliau ji panaudojama blogiems tikslams. Tokių tinklapių tyrimų grupė lapkritį aptiko 1044. Tai 21 procentu daugiau nei spalį ir septyniais procentais daugiau nei rugsėjį.

Taip pat APWG pridėjo, kad JAV vis dar išlieka daugiausiai „scam“ tinklapių talpinanti valstybė. Lapkritį iš visų aptiktų tinklapių trečdalis buvo dislokuoti JAV. Antrą vietą užėmė Pietų Korėja, trečią - Kinija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!