Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3258/kompiuteriniai-nusikaltimai-jav-padaro-67-milijardus-doleriu-zalos/spausdinti/

Kompiuteriniai nusikaltimai JAV padaro 67 milijardus dolerių žalos

Publikuota: 2006-01-24 11:11
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompiuteriniai nusikaltimai, įskaitant virusų atakas, šnipinėjančią programinę įrangą ir elektronines vagystes padaro JAV verslui 67 milijardų dolerių žalą kiekvienais metais.

Tokie duomenys pateikiami neseniai paskelbtoje FTB ataskaitoje.

FTB ekspertai atliko analizę 2066 organizacijose ir atskleidė gautus duomenis visai šaliai. 1324 respondentai pažymėjo, kad 12 pastarųjų mėnesių eigoje patyrė finansinius nuostolius dėl kompiuterinių nusikaltimų.

Vidutiniškai viena kompanija prarado 24 tūkst. JAV dolerių, o visi respondentai prarado 32 mln. JAV dolerių. Ataskaitos duomenimis 2005 metais maždaug 2,8 mln. JAV organizacijų susidūrė su bent vienu kompiuterinės saugos incidentu.

Palyginimui - slaptiosios tarnybos duomenimis, kasmetiniai nuostoliai dėl piktnaudžiavimo telefono ryšiu JAV siekia 1 mlrd. dolerių. Taip pat remiantis „Javelin Strategy & Research“ nuostoliai dėl sukčiavimo, susijusio su asmens tapatybės padirbimu, 2004 metais šalyje pasiekė 52,6 mlrd. JAV dolerių ribą...

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!