Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/32447/intel-naujove-lietimui-jautria-plokste-pakeite-skaidrus-pavirsius/spausdinti/

„Intel“ naujovė: lietimui jautrią plokštę pakeitė skaidrus paviršius

Publikuota: 2012-01-12 20:12
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Parodoje „CES 2012“ kompanija „Intel“ pristatė nešiojamojo kompiuterio su skaidria lietimui jautria plokšte prototipą.

Kompiuteriui suteiktas „Nikiski“ vardas. Anksčiau „Intel“ jau buvo pademonstravusi įrenginio dizainą, tačiau dabar pirmąkart viešai pristatytas veikiantis jo modelis, skelbia Dvice.com. Bendrovės atstovai teigia nebijantys konkurentų bandymų idėją nukopijuoti, kadangi jie jau pasirūpino visais reikiamais patentais.

„Nikiski“ vietoje įprastinio jutiklinio kilimėlio įrengta skaidri, tarsi stiklinė, lietimui jautri plokštė, užimanti visą erdvę nuo klaviatūros apačios iki kompiuterio krašto. Ją galima naudoti kaip įprastą jutiklinį kilimėlį, o uždėjus rankas, ši funkcija automatiškai išjungiama, kadangi kompiuteris supranta, jog vartotojas ketina naudoti klaviatūrą.

„Intel“ naujovė: lietimui jautrią plokštę pakeitė skaidrus paviršius

Lietimui jautri plokštė veikia iš abiejų pusių (t. y. prisilietimai fiksuojami ir iš kitos jos pusės), taigi, kadangi yra skaidri, ji naudinga ir užlenkus kompiuterio ekraną.

Užlenkus kompiuterio ekraną galima aktyvuoti specialų lauką, kuris naudojamas panašiai kaip planšetinis kompiuteris ar išmanusis telefonas. Lietimui jautrios plokštės zonoje matomos piktogramos („Windows 8“ stiliaus, mat kompiuteryje įdiegta ši operacinė sistema), kurias galima valdyti vien pirštais. Pavyzdžiui, skaityti naujienas, peržvelgti artimiausių dienų orus, skaityti el. laiškus ir panašiai. Įjungus kurią nors programėlę, pilną vaizdą (pvz., straipsnį, nuotraukas ar kitą turinį) galima pamatyti tiesiog atlenkus kompiuterio ekraną.

Pranešama, kad „Nikiski“ bus galima valdyti ir balsu, taigi kompiuteriui užduotis bus galima tiesiog pasakyti. Funkcija veiks ir tuomet, kai kompiuterio ekranas bus uždarytas.

Kol kas „Intel“ neatskleidžia, kada toks kompiuteris gali pasirodyti rinkoje ir kokia gali būti jo kaina.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!