Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/32228/google-per-artimiausia-pusmeti-pristatys-ipad-konkurenta/spausdinti/

„Google“ per artimiausią pusmetį pristatys „iPad“ konkurentą

Publikuota: 2011-12-28 10:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IQ.lt
Inf. šaltinis: IQ.lt

Interneto milžinė „Google“ kuria savo planšetinio kompiuterio versiją, kuri rinkoje turėtų pasirodyti per artimiausią pusmetį. Šią žinią paskelbęs „Google“ valdybos narys Ericas Schmidtas teigė, kad naujasis jos gaminys iš esmės bandys konkuruoti ir atsiriekti rinkos pyrago dalį iš šiuo metu dominuojančio „Apple“ planšetinio kompiuterio „iPad“.

„Per artimiausius šešis mėnesius mes ketiname rinkai pristatyti aukščiausios kokybės planšetinį kompiuterį“, – vienam italų laikraščiui duotame interviu teigė E. Schmidtas.

Šiuo metu „Google“ aktyviai konkuruoja su „Apple“ išmaniųjų telefonų rinkoje su tokiais telefonų modeliais kaip neseniai pristatytasis „Galaxy Nexus“. Tiesa, šį telefoną bendrovei gamina korėjiečių „Samsung“. Ankstesnius „Google“ telefonų modelius yra gaminusi taivaniečių HTC.

Nors telefonai su „Google“ plėtojama atvira nemokama operacine sistema „Android“ užima didžiąją rinkos dalį, nė vieno atskiro telefono modelio pardavimas neprilygsta „Apple iPhone“ pardavimo statistikai.

Be to, rugpjūčio mėnesį „Google“ įsigijo JAV komunikacijos technologijų bendrovę „Motorola“, kuri ir iki to laiko gana aktyviai bendradarbiavo su „Google“ ir kūrė įrenginius su „Android“ sistema. „Motorola“ buvo viena pirmųjų bendrovių, kuri pateikė atsaką „Apple“ ir pristatė planšetinį kompiuterį „Motorola Xoom“.

„Motorola Xoom“ buvo pakankamai brangus ir didelio pasisekimo nesulaukė. Per 2011 metus bendrovė nesugebėjo pasiekti nė 1 mln. pardavimo ribos. „Google“ perėmus šios bendrovės kontrolę į savo rankas jos planšetinio kompiuterio trūkumai bus atidžiai išanalizuoti. Ar tai padės pagaminti atitikmenį „iPad“ kompiuteriui, kol kas spėlioti per anksti.

Kaip IQ.lt jau rašė, kad, nepaisant įvairių gamintojų bandymų, įsitvirtinti šioje nišoje yra pavykę „Samsung“. Nors ir pastaroji nuo „Apple“ pagal planšetinių kompiuterių pardavimą atsilieka kelis kartus. Potencialo turi ir šį rudenį debiutavęs „Amazon“ planšetinis kompiuteris „Fire“. Nors pastarasis įrenginys savo funkcionalumu ir nusileidžia „iPad“ galimybėms, jis yra du kartus pigesnis. Prognozuojama, kad iki metų pabaigos jo pardavimo skaičiai gali siekti 3–5 mln. vienetų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!