Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3203/windows-xp-pakanka-20-mb-ram/spausdinti/

„Windows XP“ pakanka 20 MB RAM?

Publikuota: 2006-01-19 12:17
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©„Darbas“, Pasvalys
Inf. šaltinis: Takas.lt

Tam, kad sėkmingai būtų įdiegta „Windows XP“ operacinė sistema, reikalingas kompiuteris, kurio procesorius dirbtų bent jau 233 MHz taktiniu dažniu ir turėtų nors 64 MB operatyviosios atminties. Bent jau tokius minimalius techninius parametrus „Windows XP“ aprašuose nurodo šios operacinės sistemos gamintoja - „Microsoft“.

Tačiau Vokietijos kompiuterių entuziastai įrodė, kad tam, kad kompiuteryje „suktųsi“ ši operacinė sistema, tokių „aukštų“ parametrų visai ir nereikia. Jie sėkmingai šią operacinę sistemą paleido kompiuteryje, kurio „Intel Pentium“ procesorius „plakė“ viso labo 24 MHz taktiniu dažniu, o darbinės atminties kiekis buvo sumažintas net iki 20 MB.

Tiesa, eksperimento vykdytojai visą darbo eigą išsamiai užfiksavę ir patalpinę savo tinklalapyje, prisipažino, kad „Windows XP“ kategoriškos nuostatos „draugauti“ tik su tais kompiuteriais, kurių darbinės atminties kiekis yra ne mažesnis, kaip 64 MB - jiems taip ir nepavyko apeiti.

Taigi, diegiant sistemą, jie buvo priversti laikytis OS nustatytų žaidimo taisyklių. Ir tik į kompiuterį įkėlus „Windows XP“, kompiuterio techniniai parametrai buvo laipsniškai mažinami, kol pasiekė galimą užsikrovimo ribą.

Kiek tokiame kompiuteryje truko pats sistemos užsikrovimo procesas - eksperimento vykdytojai mįslingai nutylėjo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!