Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3198/keliautojams-pirmoji-informacine-paslauga-bite-travel/spausdinti/

Keliautojams – pirmoji informacinė paslauga „Bitė Travel“

Publikuota: 2006-01-18 14:17
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ pradeda teikti analogų Lietuvoje neturinčią paslaugą keliaujantiems „Bitė Travel“. Nuo šiol bendrovės klientai įvairių šalių valiutų kursus, laiko juostų informaciją, orų prognozę, mobiliojo ryšio paslaugų kainas užsienio šalyse bei valiutų kursus galės sužinoti mobiliajame telefone, atsisiuntę specialią programą iš „Bitės plius“. Didesniuose pasaulio miestuose – tokiuose kaip Londonas, Paryžius, Maskva, Berlynas, paslauga padės be žemėlapio nuvykti iš vienos metro stotelės į kitą. JAVA paremtą paslaugą su 33 pasaulio miestų informacija „Bitės“ užsakymu sukūrė UAB „Megalogika“.

„Kurdami naująją paslaugą pirmiausia atsižvelgėme į keliaujančių klientų poreikius – ji veiks šalyse, į kurias jie vyksta dažniausiai – daugelyje Europos valstybių ir Rusijoje“, – sakė „Bitė Lietuva“ privačių klientų marketingo vadovas Paulius Dambrauskas. Jo teigimu, „Bitė Travel“ išsiskiria patogumu – būdamas šalyse, kuriose veikia ši paslauga, klientas gali bet kada atnaujinti informaciją.

Naujoji paslauga „Bitė Travel“ veikia lietuvių ir anglų kalbomis. Paslaugos programą galima nemokamai atsisiųsti iš „Bitės plius“ svetainės mobiliajame telefone (wap.biteplius.lt). Kartą tai padarius, ji liks telefone. Vėliau, kiekvieną kartą atnaujinant duomenis, jų atsisiuntimas bus apmokestinamas pagal toje šalyje galiojančius GPRS mobiliojo duomenų perdavimo tarifus.

Naudojantis „Bite Travel“, bus galima pasitikslinti Lietuvos ir užsienio šalies, kurioje svečiuojamasi, laiką, mobiliojo ryšio paslaugų kainas, pagal naujausius Lietuvos banko duomenis konvertuoti valiutas. Taip pat, remiantis orų portalo www.weather.com informacija, pateikiama ir keturių ateinančių dienų orų prognozė. Didžiuosiuose Europos ir Rusijos miestuose esantiems klientams „Bitė Travel“ padės be žemėlapio susigaudyti ir metro linijose – pakaks suvesti buvimo vietą bei kelionės tikslą, ir programa pasiūlys trumpiausią maršrutą su detaliai išvardintomis stotelėmis ir persėdimais.

„Bitė Travel“ veikia 33 pasaulio miestuose, tarp jų – Londone, Briuselyje, Varšuvoje, Paryžiuje, Kijeve, Maskvoje, Berlyne bei daugelyje kitų Europos sostinių ir miestų.

Daug keliaujantiems klientams nuo praėjusių metų kovo mėnesio „Bitė Lietuva“ taip pat siūlo ir tarptautinę paslaugą „Vodafone World“. Veikianti daugiau kaip 100-e pasaulio šalių, ji automatiškai parenka geriausius tarifus siūlantį „Vodafone” ar jo partnerių tinklą. Paslaugos geografija suskirstyta į keturias pagrindines „Vodafone World“ zonas - Europos, Rusijos ir NVS, Kanados ir JAV bei kitų šalių, kuriose galioja vieningi ir aiškūs pokalbių ir SMS tarifai.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, 2005 m. trečiąjį ketvirtį šalies mobiliojo ryšio abonentų tarptautinių pokalbių trukmė per metus išaugo beveik 50 procentų. „Bitės“ klientai mobiliuoju ryšiu naudojasi visose „Vodafone World“ zonose, populiariausiai Europos zonai tenka net 85 proc. užsienio skambučių, Rusijos ir NVS šalių zonai - daugiau kaip 10 proc. skambučių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!