Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3110/lenovo-parduoda-jau-milijonini-nesiojamaji-kompiuteri-su-pirstu-atspaudu-nuskaitymo-iranga/spausdinti/

„Lenovo“ parduoda jau milijoninį nešiojamąjį kompiuterį su pirštų atspaudų nuskaitymo įranga

Publikuota: 2006-01-10 19:50
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Lenovo

Asmeninių kompiuterių gamintoja „Lenovo“, gaminanti saugiausius asmeninius kompiuterius, sausį parduos milijoninį „ThinkPad“ nešiojamąjį kompiuterį su įdiegtu pirštų atspaudų skaitytuvu. Kompanija tampa didžiausia asmeninių kompiuterių su biometrijos įrenginiais gamintoja pasaulyje.

„Saugumas yra vienas didžiausių mūsų klientų reikalavimų, todėl jie noriai renkasi inovatyvius „Lenovo“ sprendimus, – sakė „Lenovo“ vyresnysis viceprezidentas Pyteris Hortenzijus (Peter Hortensius). – Labai neįprasta atrasti priemonę, kuri padarytų kompiuterį saugesnį, tačiau kartu –lengviau naudojamą. „ThinkPad“ kompiuteriuose esantis pirštų atspaudų skaitytuvas yra būtent toks sprendimas.“

„Lenovo“ nustatė, kad apie pusę visų skambučių į organizacijos techninės pagalbos centrą ar tiesiog IT administratoriui yra susiję su kompiuterių slaptažodžiais, todėl biometrinių duomenų naudojimas ir slaptažodžių sistemos automatizavimas nebekels vartotojams saugumo problemų.

„ThinkPad“ nešiojamųjų kompiuterių pirštų atspaudų skaitytuvai palengvina kompiuteryje esančių duomenų apsaugą. Dirbti su dokumentais, finansine ar asmenine informacija, naršyti internete galima tiesiog perbraukus pirštu per mažytį langelį kompiuterio korpuse. Šis integruotas pirštų atspaudų skaitytuvas yra tik plačios kompiuterio apsaugos sistemos dalis. „Lenovo Client Security Solution 6.0“ sistemą sudaro programinė saugumo įranga ir įdiegta saugumo mikrosistema.

Pasaulinė tyrimų bendrovė „Gartner“ skiria tokius biometrinių duomenų naudojimo kompiuterių apsaugai privalumus:

  • Biometrinė informacija negali būti pamesta, pavogta ar pamiršta;
  • Organizacijos gali lengvai ir saugiai paskirstyti darbuotojus, kurie pasieks slaptą informaciją, o kurie ne;
  • Nereikia turėti kortelių, leidžiančių dirbti su atitinkama informacija, prisiminti slaptažodžių ar asmeninių identifikacijos numerių;
  • Biometrinės saugumo sistemos leidžia išvengti papildomų rūpesčių, susijusių su slaptažodžių valdymu ir priežiūra;
  • Organizacijos gali diegti sudėtingas atpažinimo sistemas, ne tik autentifikavimo sprendimus.

„ThinkPad“ nešiojamiesiems kompiuteriams su pirštų atspaudų skaitytuvais mes teikiame pirmenybę, nes šie kompiuteriai yra vieninteliai, kuriuose yra įdiegti techniniais ir programiniai saugumo sprendimai, – sakė kompanijos „Kichler Lightining“ direktorius infrastruktūrai Maikas Sinkas (Mike Sink). – „Lenovo“ nešiojamieji kompiuteriai yra itin populiarūs mūsų darbuotojų įrankiai, kadangi užtikrina aukštesnį saugumo ir patogumo lygį“.

Biometrijos saugumo sprendimai sėkmingai diegiami ir Lietuvoje. Pasak „Lenovo“ produktų vadovo Lietuvoje Tomo Deržanausko, pavyzdžiu galėtų būti Lietuvos Respublikos Seimo nariams skirti nešiojamieji „ThinkPad“ T serijos kompiuteriai, turintys integruotus pirštų antspaudų nuskaitymo įrenginius. Taip užtikrinama svarbių duomenų apsauga ir realizuojama ypač saugi vartotojų identifikacija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!