Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/30870/islauztos-linux-foundation-interneto-svetaines/spausdinti/

„Išlaužtos“ „Linux Foundation“ interneto svetainės

Publikuota: 2011-09-14 07:03
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Nežinomi asmenys įsilaužė į kelias nekomercinės organizacijos „Linux Foundation“, atsakingos už „Linux“ branduolį naudojančių operacinių sistemų saugumą ir platinimą, interneto svetaines.

„Linux Foundation“ atstovai pranešė, kad įsilaužėliai atakavo „linuxfoundation.com“ ir „linux.com“ svetaines. Jose buvo skelbiama informacija apie šios organizacijos veiklą ir įvairi su „Linux“ OS susijusi medžiaga, įskaitant dokumentaciją, programinę įrangą ir mokymų kursų duomenis.

Pranešama, kad įsilaužimas įvyko rugsėjo 8 dieną. Neatmetama galimybė, kad į programišių rankas galėjo patekti asmeninė vartotojų informacija – prisijungimo vardai, slaptažodžiai, adresai, sakoma pranešime.

„Linux Foundation“ atstovai neatmeta galimybės, kad šios atakos gali būti susijusios su rugpjūtį įvykdytu išpuoliu prieš „kernel.org“ svetainę, kurioje skelbiami „Linux“ branduolio išeities kodai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!