Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3081/naujosios-intel-platformos-keicia-skaitmeniniu-pramogu-rinka/spausdinti/

Naujosios „Intel“ platformos keičia skaitmeninių pramogų rinką

Publikuota: 2006-01-06 09:41
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel“ rinkai pristato naujas asmeninių kompiuterių platformas, skirtas skaitmeninėms pramogoms ir bevielei kompiuterijai. Naujovės sukurtos „Intel“ technologijų „ViiV“ ir „Centrino Duo“ pagrindu bei turi dviejų branduolių procesorius „Core Duo“.

Vien šiemet „Intel“ ketina parduoti kelias dešimtis milijonų šių platformų bei procesorių. Jų pagrindu kompiuterius gamins daugiau kaip 200 kompiuterių gamintojų visame pasaulyje.

„Šiomis platformomis kuriame naują pagrindą skaitmeninėms pramogoms ir suteikiame didesnį pagreitį bevielės kompiuterijos plėtrai. Bendradarbiaudami su IT, buitinės elektronikos ir kitomis kompanijomis, sukūrėme unikalius procesorius ir specialias platformas, kurios skaitmeninių pramogų mėgėjams leidžia pasiūlyti praktiškai neribotas galimybes“, - sakė kompanijos „Intel“ vadovas Polas Otelinis (Paul Otellini).

„Intel“ technologija „ViiV“, diegiama naujosiose platformose, namų vartotojams palengvina filmų, muzikos ir kitokios pramoginės informacijos parsisiuntimą bei jos valdymą. Pramogoms skirti kompiuteriai taip pat pasižymi aukšta garso ir didelės rezoliucijos vaizdo kokybe bei paprastu valdymu. Šiemet „Intel“ taip pat planuoja pristatyti ir papildomą programinę įrangą, kuri leis duomenis iš tokio asmeninio kompiuterio perkelti į kitus įrenginius.

Visas naujųjų technologijų teikiamas galimybes leidžia išnaudoti „Intel“ bendradarbiavimas su tarptautinėmis kino, muzikos ir televizijos kompanijomis (AOL, „DIRECTV“, ESPN, „Televisa“, „Eros“ ir kitomis). Šių partnerysčių dėka jau šiais metais skaitmeninių pramogų vartotojams bus prieinami milijonai filmų, programų, muzikos, žaidimų ir nuotraukų.

„Intel“ pristatoma naujos kartos mobili technologija „Centrino Duo“ yra skirta sparčiai populiarėjančių nešiojamųjų kompiuterių su bevieliu ryšiu vartotojams. Tokiuose kompiuteriuose diegiamas dvigubo branduolio procesorius „Core Duo“ taupo energiją, prailgina elemento veikimo laiką ir išlaiko bevielio ryšio prieigą. Be to, šie kompiuteriai turi ir patobulintą garso ir vaizdo sistemą. Procesorius „Core Duo“ yra integruotas ir į naująją „Intel“ platformą „ViiV“.

„Intel“ sausį ketina pristatyti daugiau kaip 20 naujų procesorių, lustų ir kitų produktų.

Papildoma informacija:

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!