Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/30737/anonymous-teigia-kad-gavo-prieiga-prie-didziuju-it-kompaniju-dns-serveriu/spausdinti/

„Anonymous“ teigia, kad gavo prieigą prie didžiųjų IT kompanijų DNS serverių

Publikuota: 2011-09-03 08:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

„Anonymous“ teigia, kad gavo prieigą prie didžiųjų IT kompanijų DNS serverių„Anonymous“ grupuotės padalinys Šri Lankoje teigia, kad jam pavyko „nulaužti“ kompanijų „Symantec“, „Apple“, „Facebook“, „Microsoft“ ir kitų DNS serverius. Programišiai tikina, kad bet kuriuo metu galėtų juos atakuoti, nukreipdami vartotojus į programišių norimus tinklalapius.

Informaciją apie gautą prieigą prie DNS serverių „Anonymous Sri Lanka“ patalpino „Pastebin“ resurse. Kaip įrodymą programišiai pateikė minėtų kompanijų DNS įrašų dalis. Vis dėlto gauti duomenis dar negarantuoja, kad juos galima modifikuoti.

Grupuotė teigia, kad jai pavyko gauti beveik visų „Symantec“ domenų DNS įrašus. Panaši situacija ir su „Microsoft“, „Skype“, „Facebook“, „Apple“, „Cisco“ ir „Novell“.

Motyvuodami savo atakas, programišiai teigia, kad „Facebook“ kontroliavo grupuotės narių paskyras ir jiems grasino, o „Skype“ bandė perimti ir įrašyti pokalbius.

„Symantec“ kompanijos atstovai sako, kad nuolatos stebi savo resursus ir kol kas nepastebėjo jokio įtartino aktyvumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!