Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/30473/apple-atsaukia-ipad-3-pristatyma-siais-metais/spausdinti/

„Apple“ atšaukia „iPad 3“ pristatymą šiais metais

Publikuota: 2011-08-17 18:48
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Šaltinių teigimu, technologijų milžinė „Apple“ neseniai atšaukė užsakymus planšetiniam kompiuteriui „iPad 3“, kuris turėjo pasirodyti antroje šių metų pusėje. Manoma, kad kompanija buvo priversta atidėti naujojo planšetinio kompiuterio pristatymą dėl to, kad už prieinamą kainą negavo tinkamų ekranų.

Anksčiau skelbta, kad „iPad 3“ gali būti pristatytas rugsėjį, kartu su „iPhone 5“, arba vėliau šiais metais. Tačiau šaltiniai tiekėjų grandyje nurodo, kad „Apple“ numato ir toliau aktyviai prekiauti planšetiniais kompiuteriais „iPad 2“, o antrajam pusmečiui ketina užsakyti detalių 28–30 mln. šių įrenginių.

„Apple“ atšaukia „iPad 3“ pristatymą šiais metais

„iPad 3“ detalių užsakymai buvo atšaukti, skelbia Digitimes.com.

Šaltiniai mano, kad kompanija nusprendė atšaukti naujojo kompiuterio pristatymą, nes už prieinamą kainą nesugebėjo įsigyti pakankamo kiekio itin didelės raiškos ekranų. Manoma, kad „iPad 3“ turėjo būti naudojamas 9,7 colio įstrižainės 2048x1536 tšk. raiškos ekranas. Daugiausia tokių ekranų pagamina kompanija „Sharp“, bet jų kaina yra didelė, o kiti „Apple“ partneriai – „Samsung Electronics“ ir „LG Display“ – kol kas negali pasiūlyti pakankamo kiekio tokių ekranų.

Negalėdama užtikrinti pakankamo ekranų kiekio, „Apple“ veikiausiai atsisakė planų masiškai gaminti „iPad 3“.

Šiuo metu gaminamas „iPad 2“ turi 1024x768 tšk. raiškos ekraną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!