Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3025/hitachi-nebijo-flash-atminties-konkurencijos/spausdinti/

„Hitachi“ nebijo „flash“ atminties konkurencijos

Publikuota: 2005-12-31 08:59
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Marat Gabitov
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Kompaktiški informacijos kaupikliai įvairiems mobiliesiems įrenginiams šiuo metu yra labai paklausūs rinkoje. Vienas pigiausių ir populiariausių sprendimų yra „flash“ atmintis. Tačiau, nežiūrint į jos dominavimą rinkoje, egzistuoja ir kitokie kompaktiško informacijos saugojimo būdai. Pavyzdžiui, miniatiūriniai kietieji diskai, kuriuos, tarp kitų kompanijų, gamina „Hitachi“.

Kompanijos atstovai tvirtina, kad nebijo pralošti karą su „flash“ atmintimi. Tikint „Hitachi“, šiais metais miniatiūrinių kietųjų diskų poreikis peržengė psichologinę 20 milijonų vienetų ribą. Be to, prognozuojama, kad 2008 metais bus parduota daugiau nei 30 milijonų 1,8" kaupiklių ir daugiau nei 100 milijonų 1" kietųjų diskų.

Pagrindiniais tokių miniatiūrinių kietųjų diskų vartotojais taps mobiliųjų telefonų, GPS navigatorių, kišeninių kompiuterių ir komunikatorių, garso bei vaizdo grotuvų gamintojai. Šiais metais 1" HDD talpa buvo padidinta du kartus - iki 8 GB, energijos suvartojimas sumažėjo 20%, o išoriniai galutinių įrenginių matmenys sumažėjo net 40%. Visa tai leidžia „Hitachi“ drąsiai žiūrėti į ateitį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!