Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/30144/anonymous-kuria-savo-socialini-tinkla-anon/spausdinti/

„Anonymous“ kuria savo socialinį tinklą „Anon+“

Publikuota: 2011-07-20 17:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

„Anonymous“ programišių grupuotės nariai paskelbė apie sprendimą kurti savo „laisvą nuo cenzūros“ socialinį tinklą. Naujas projektas buvo pavadintas „Anon+“.

Programišiai jau užregistravo adresą AnonPlus.com.

„Anonymous“ kuria savo socialinį tinklą „Anon+“ Kol kas jame yra tik kūrėjų pseudonimai bei nuorodos į forumą, kuriame vyksta diskusijos. „Anon+“ paleidimo data neskelbiama, tačiau programišiai teigia, kad tai įvyks „artimiausiu metu“.

Skelbiama, kad naujas socialinis tinklas užtikrins visišką visų dalyvių anonimiškumą. Kūrėjai teigia, kad „Anon+“ bus skirtas ne tik „Anonymous“ šalininkams, bet ir visiems, kas norės jame dalyvauti.

„Anon+“ kūrimo darbų pradžia, tai „Anonymous“ atsakas į „Google“ veiksmus. Liepos 16 dieną kompanija pašalino jų paskyrą „Your Anon News“ iš savo socialinio tinklo „Google+“, o taip pat blokavo jų „Gmail“ elektroninį paštą.

2011 metais „Anonymous“ surengė nemažai skambių kibernetinių atakų. Pavyzdžiui, jiems pavyko pagrobti daugiau nei 90 tūkstančių JAV karių elektroninių pašto adresų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!