Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3008/google-ikurejai-apdovanoti-titulu-metu-zmogus/spausdinti/

„Google“ įkūrėjai apdovanoti titulu „Metų žmogus“

Publikuota: 2005-12-29 10:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Metų galas – geriausias metas daryti įvairias išvadas. Vienas iš pačių įtakingiausių Didžiosios Britanijos leidinių, „Financial Times“, jau paskelbė savo kasmetinio reitingo rezultatus. Garbingo titulo „Metų žmogus“, pagal anglų anlitikų nuomonę, šiais metais nusipelnė iškart dvi asmenybės – Sergey Brin ir Larry Page, interneto giganto „Google“ įkūrėjai. Nežiūrint į savo santykinai jauną amžių (abiems po 32), šie žmonės sugebėjo per septyneris metus sukurti kompaniją, kuri pagal dydį nusileidžia tik „Microsoft“ ir „Intel“. Titulas „Metų žmogus“ buvo suteiktas būtent „Google“ įkūrėjams už „įtaką, kurią darė jų kompanija interneto vartotojams ir technologijų verslo pasauliui“.

Kaip pasakė vienas iš apdovanotųjų, Sergey Brin, jie kartu su partneriu neketina apsiriboti tik dvidešimt metų perspektyva. Jie nemano užsiimti naujais projektais, o ketina sukoncentruoti dėmesį į „Google“ vystymą. Tarp nominantų į „Metų žmogaus“ vardą buvo tokios visam pasauliui žinomos personos, kaip Japonijos premjeras ministras Dziunitiro Kiodzumi ir Ukrainos Prezidentas Viktoras Juščenko.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!