Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3006/kaledu-senelis-tures-dienorasti-internete/spausdinti/

Kalėdų Senelis turės dienoraštį internete

Publikuota: 2005-12-29 13:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Psaulyje nėra nieko, kas nepaklustų lakui. Keičiasi mados, klimatas planetoje, tobulėja kompiuterinės technologijos, ir net Kalėdų Senelis jau turi internete savo tinklalapį. Svetainė SantaSpeaking.com ypatinga tuo, kad vaikai gali asmeniškai paskambinti Kalėdų Seneliui ir pakalbėti su juo intenete (angl. online), pasidalinti savo paslaptimis ir norais. Nežiūrint į tai, kad skambutis kainuoja kelis dolerius, kompaniją dar prieš Kalėdas pasiekė daugiau nei tūkstantis skambučių. Be to, tinklalapyje galima užsisakyti asmeninį laišką nuo Kalėdų Senelio ir nusipirkti kompaktinę plokštelę su jo sveikinimu MP3 formatu.

Tevai, kurie jau pasinaudojo šios svetainės paslaugomis, sako, kad vaikai labai džiaugiasi tokiais įrašais, ypač tada, kai naujametinis burtininkas pasakoja, kad žino apie visas vaikų iškrėstas eibes. Įdomu tai, kad gruodžio 24 dieną svetainėje taip pat buvo transliuota (tikriausiai, tiesiogiai :-) Kalėdų Senelio kelionė iš Šiaurės Ašigalio. Tam buvo naudota „motion capture“ technologija, kai aktorius, ant kurio kūno pritvitinta daugybė daviklių, atlieka įvairius judesius, o juos atkartoja trimatis kompiuterinis antrininkas. Ši technologija buvo naudojama ir kuriant filmą „Poliarinis ekspresas“ („The Polar Express“).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!