Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/29927/vietoje-kvietimo-i-socialini-tinkla-google-siulymas-pataisyti-potencija/spausdinti/

Vietoje kvietimo į socialinį tinklą „Google+“ – siūlymas „pataisyti potenciją“

Publikuota: 2011-07-06 12:31
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Nepageidaujamų el. laiškų platintojai sugalvojo pasinaudoti naujojo socialinio tinklo „Google+“ sprendimu leisti prisijungti tik pakvietimus turintiems asmenims – internete plinta suklastoti pakvietimai.

Kompanija „Naked Security“ praneša, kad „Gmail“ el. paštu platinami laiškai, tiek turiniu, tiek išvaizda labai panašūs į tikruosius „Google+“ pakvietimus.

Vietoje kvietimo į socialinį tinklą „Google+“ – siūlymas „pataisyti potenciją“

Laiško antraštėje rašoma: „Welcome to the Google+ project“ (liet. sveiki atvykę į projektą „Google+“). Jo turinys atrodo identiškas tikriesiems pakvietimams, praneša Mashable.com.

Tačiau laiške pateikiama nuoroda su užrašu „Learn more about Google+“ (liet. sužinokite daugiau apie „Google+“) vartotojus nuveda ne į naująjį socialinį tinklą, o į vaistinių tinklo svetainę. Joje siūloma nebrangiai įsigyti potenciją „pataisančių“ tablečių „Viagra“ ir „Cialis“, kitų medikamentų.

Tokius laiškus vartotojai gali gauti iš pažįstamų žmonių, kurie jau naudoja „Google+“.

Nepageidaujamų laiškų platintojai dažnai išnaudoja naujų produktų pristatymus, siekdami privilioti lankytojų į savo svetaines.

Neseniai brukalų platintojai siuntė kvietimus prisijungti prie kitos „Google“ tarnybos – „Google Music“.

Gavę tokį laišką įsitikinkite, kad jo siuntėjas yra patikimas ir tikrai siuntė jums šį laišką. Jei laišką gavote iš nepažįstamo asmens, būkite atidūs ir gerai pagalvokite prieš spausdami jame pateikiamas nuorodas, kadangi galite būti nukreipti ne tik į medikamentus siūlančią svetainę, bet ir į virusus platinantį tinklalapį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!