Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/29910/programisiai-isilauze-i-bendroves-apple-serveri/spausdinti/

Programišiai „įsilaužė“ į bendrovės „Apple“ serverį

Publikuota: 2011-07-05 15:02
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

„Anonymous“ interneto įsilaužėlių grupei priklausantys programišiai „Twitter“ portale pranešė įsibrovę į vieną bendrovei „Apple“ priklausantį serverį. Pranešime pateikta nuoroda nukreipė lankytojus į dokumentą, kuriame buvo 27 prisijungimo prie šio serverio vartotojų vardai ir administratorių slaptažodžiai.

Pasak pačių įsilaužėlių, „Apple“ serveris buvo „išlaužtas“ profilaktiniais sumetimais, siekiant perspėti administratorius dėl jų sistemų saugumo. „Apple“ taip pat gali tapti mūsų taikiniu. Bet nesijaudinkit, dabar esame užsiėmę kitkuo“, – sakoma jų pranešime.

„Apple“ atstovai šio įvykio nekomentuoja.

Manoma, kad ši ataka gali būti susijusi su progamišių bandymais atgaivinti „AntiSec“ (Anti-security) judėjimą, prasidėjusį 1999–2000 m. Jo dalyviai siekė kovoti su sparčiai besiplėtojančiu kompiuterių saugumo verslu, kurio atstovai, pasak įsilaužėlių, neretai tyčia pranešdavo apie tam tikras spragas programinėje įrangoje, kad vartotojai būtų priversti pirkti vis naujus programinius įrankius savo kompiuterių saugumui užtikrinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!