Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/29889/windows-8-tures-unifikuota-pokalbiu-programa-chatter/spausdinti/

„Windows 8“ turės unifikuotą pokalbių programą „Chatter“

Publikuota: 2011-07-04 19:27
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Kaip teigia šaltiniai, korporacija „Microsoft“ greičiausiai ruošia savo vaizdo skambučių tarnybą „Chatter“, kuri pasirodys „Windows 8“ operacinėje sistemoje. Priminsime, kad „Windows 8“ darbas buvo pademonstruotas „Microsoft“ atstovų parodoje „Computex 2011“.

Nuorodos į „Chatter“ (kuris galbūt bus pavadintas kitaip), kurios buvo surastos ankstyvose „Windows 8“ testavimui skirtose versijose, buvo atrastos forumo MDL entuziastų. Pastarieji pasakoja, kad „Windows 8“ gilumoje atrado biblioteką pavadinimu ConsentUX.dll, kurioje šalia kitų kodo eilučių buvo paminėta ši: „1601,Do you want to you allow Chatter to use your video?“.

„Windows 8“ turės unifikuotą pokalbių programą „Chatter“

Šiuo metu galima spėti, kad „Microsoft“ gali sukurti visa apimančią, universalią bendravimo platformą, o būtent – sujungti korporacijos nuosavybėje esančias visas komunikacijos priemones. Reikia pabrėžti, kad „Windows Live“ ir „Skype“ sujungimo žingsnis pakankamai protingas, kadangi tokiu būdu „Microsoft“ nesukurs pati sau konkurencijos, o abiejų tarnybų vartotojai bus labiau nei patenkinti.

Kaip praneša šaltiniai, viskas rodo į tai, kad tokios pokalbių tarnybos pagrindu taps vienas iš „Windows 8“ langų, kuris leis siųsti trumpąsias žinutes bei atlikti vaizdo skambučių funkciją. Buvo netgi atrasti tam tikros ikonos, kurios visai gali tapti savotiška pašnekovų navigacijos ir grupavimo instrumentais.

Tikėtina, kad „Microsoft“ įdiegs „Chatter“ ir į „Windows Phone“, taip įvykdydama savo pažadus unifikuoti stacionarią ir mobiliąją operacines sistemas. Juk toks žingsnis gali tapti gana stipriu atsaku į „Apple FaceTime“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!