Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2952/bevielis-balticum-internetas-pradetas-teikti-ir-panevezio-regione/spausdinti/

Bevielis „Balticum Internetas“ pradėtas teikti ir Panevėžio regione

Publikuota: 2005-12-22 07:29
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Balticum TV, UAB

Šių metų gruodžio 21 dieną bevielį internetą Panevėžio regione pradeda teikti pirmoji skaitmeninės televizijos tiekėja Lietuvoje UAB „Balticum TV“. Paslauga „Balticum Internetas“ - puikus sprendimas ne tik daugiabučių, bet ir nuosavų namų savininkams tiek Panevėžyje, tiek jo apylinkėse 30 km spinduliu.

„Balticum Internetas“ teikiamas MDTV (mikrobangė daugiakanalė televizija) tinklais. Šios technologijos dėka paprastai ir nebrangiai galima įdiegti internetą ne tik mieste, bet ir Panevėžio apylinkėse. „Nauja technologija suteikia galimybę siųsti ir priimti skaitmeninį signalą tuose regionuose, kur nėra galimybės ar ekonomiškai neapsimoka įrengti kabelinius tinklus, nėra vielinių telefono linijų arba dėl jų prastos techninės būklės kokybiškas duomenų perdavimas neįmanomas“, - pasakoja UAB „Balticum TV“ plėtros tarnybos direktorius Saulius Kupliauskas. Įdiegus šią technologiją, Internetas su skaitmenine televizija tampa prieinami gyventojams ir įmonėms ne tik Panevėžyje, bet ir regione iki 30 km spinduliu.

Pasak S. Kupliausko, „Balticum Internetas“ prijungiamas operatyviai, naudojimosi laikas ir siunčiamų duomenų informacijos kiekis neribojamas. Pageidaujant teikiamas kompiuterinės įrangos aptarnavimas ir 40 skaitmeninių TV programų rinkinys „Balticum Auksinis“. Analogiška kompleksinė paslauga nuo šių metų gruodžio 1 dienos siūloma ir Šiaulių regione. Paklausa „Balticum TV“ nenuvylė.

Pernai Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžio regionuose pristačiusi skaitmeninį TV programų rinkinį „Balticum Auksinį“, o šiais metais pasiūliusi fiksuoto telefono ryšio paslaugą Klaipėdoje ir Palangoje, įmonė išplėtė ir savo interneto tinklą. Dabar jau „Balticum Interneto“ tinklas apima Klaipėdą, Palangą, Kretingą, kitas Vakarų Lietuvos vietoves, Šiaulių, o nuo šiol ir Panevėžio regionus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!