Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2928/tarp-ciles-ir-peru-hakeriu-prasidejo-karas/spausdinti/

Tarp Čilės ir Peru hakerių prasidėjo karas

Publikuota: 2005-12-20 16:09
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Pietų Amerikos interneto segmente užfiksuotas Peru ir Čilės „hakerių“ aktyvumo pakilimas - gausiai vykdomos atakos prieš valstybinius resursus. Peru „hakeriai“ laužo Čilės serverius, ir atvirkščiai.

Kaip mano stebėtojai, tokia padėtis susidarė dėl teritorinio ginčo tarp šių valstybių paaštrėjimo. Peru pretenduoja į 38 kvadratinius kilometrus teritorinių Čilės vandenų. Taip pat abiejų šalių gyventojai pretenduoja į populiaraus gėrimo „Pisco“ autorystę.

Hakeriai iš abiejų pusių bando įsilaužti į kaimynų serverius ir patalpinti ten savo nuomonę apie aktualius dalykus. BBC News praneša, kad Čilės hakeriams pavyko įsilaužti į Peru teisingumo ministerijos sistemą ir pakeisti pagrindinio puslapio išvaizdą.

Įvairių šalių įsilaužėlių susidūrimai politiniu pagrindu nėra naujas reiškinys. Žinoma apie ilgametį karą tarp Kinijos ir Japonijos įsilaužėlių, taip pat kinų įsilaužėlių kampanija prieš JAV ir atvirkščiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!