Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2880/neismeskite-senu-ddr-atmintiniu-jos-dar-gali-praversti/spausdinti/

Neišmeskite senų DDR atmintinių - jos dar gali praversti

Publikuota: 2005-12-19 08:10
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Aleksej Talan
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

„Gigabyte“ Japonijoje pristatė naują sprendimo versiją žaidimų ir spartos mėgėjams - „i-RAM Rev 1.2“. Dėl šio kompanijos inžinierių išradimo, vartotojai turės galimybę dirbti su duomenimis, kurie paprastai buvo saugomi kietuosiuose diskuose.

Įrenginys „i-RAM“ - tai PCI plokštė su keturiomis jungtimis pačioms paprasčiausioms DDR atmintinėms. Iš viso galima įdėti iki 8 GB; duomenų perdavimas vykdomas per SATA prievadą 150 MB/s greičiu. Viskas kaip ir būtų gerai, kaip pasakytų potencialus pirkėjas, tačiau nejaugi kiekvieną kartą teks tuos gigabaitus naujai įrašinėti į „i-RAM“, prarandant brangų laiką? Juk DDR atmintis veikia tik su elektros šaltiniu ir, išjungus AK, iškart išsitrina. Norėdami išspręsti šia problemą, „Gigabyte“ specialistai įmontavo į įrenginį akumuliatorių, todėl duomenys gali būti saugomi iki 12 valandų.

Kas liečia naujos „i-RAM“ versijos skirtumus nuo senosios, tai dabar pridėtas maitinimo LED indikatorius, rodantis, kad yra energijos šaltinis. Įsigyti originalų duomenų kaupiklį galima už 165 dolerius, neskaitant pačių atminties modulių. Taigi, dabar keisdami morališkai pasenusius DDR į DDR2, žinome, kad ir senos dalys pravers - reikia tik įsigyti „i-RAM“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!