Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/27036/google-naikina-kalbos-barjerus/spausdinti/

„Google“ naikina kalbos barjerus

Publikuota: 2011-01-13 17:16
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Keliautojams ir turistams, trokštantiems geriau susikalbėti su vietos gyventojais, netrukus gali pasisekti. „Google“ kalbų vertėjo prototipas „Conversation Mode“ („Pokalbio režimas“) išmaniuosiuose telefononuose su „Android“ operacine sistema galės įrašyti girdimus žodžius ir tuomet „pasakyti“ juos balsu kita kalba.

„Conversation Mode“ derina „Google Voice“ ir „Google Translate“ (kuri taikoma tik tekstui) technologijas, kad per išmaniuosiuose telefonuose esančią kalbos sąsają išverstų iš / į daugiau kaip 50 kalbų. Nors rinkoje egzistuoja panašių vertimo programų, dauguma jų verčia tik tekstą, o tos, kurios verčia iš vienos girdimos kalbos į kitą, turi ribotą kalbų skaičių ir anaiptol nėra išbaigtos.

Vieni stipriausių konkurentų gali pasigirti maždaug 20 kalbų, nors turbūt galima tikėtis, kad šis skaičius išaugs, kai pasirodys tokios programos kaip „Conversation Mode“.

Kaip matyti apačioje pateiktame vaizdo įraše, tai gali pakeisti žmonių keliavimo būdą. Įsivaizduokite galintys apsilankyti bet kurioje pasaulio vietoje ir pasikalbėti su vietos gyventojais daug sudėtingesnėmis temomis, nei kur yra tualetas. Žinoma, jei tik jūsų baterija laikys ir bus ryšys.

Kaip ir „Google Translate“, programa sukurta taip, jog ilgainiui tobulėtų. Tol, kol ji nuolat gaus vis daugiau vertimų, „Conversation Mode“ turėtų tobulėti ir vis geriau atlikti savo darbą. Ne tokių populiarių kalbų žodynai greičiausiai pilnės lėčiau nei didžiausiųjų kalbų. Vis dėlto, ši programa sukurta taip, jog ilgainiui tobulėtų ir nėra pagrindo abejoti, kad ateityje „Conversation Mode“ galės susidoroti su bet kokia kalba. Tai – kitas gražus „debesų kompiuterijos“ pavyzdys.

„Google“ „Conversation Mode“, kaip ir kitos bendrovės programos, greičiausiai bus nemokama. Kol kas nepaskelbta jokia programos debiuto data.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!