Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/26467/pradejo-veikti-google-e-knygu-parduotuve/spausdinti/

Pradėjo veikti „Google“ e. knygų parduotuvė

Publikuota: 2010-12-08 16:30
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

JAV pradėjo veikti „Google“ elektroninis knygynas „Google e-books“, manoma, kad nuo kitų metų pradžios jis ims veikti ir Jungtinėje Karalystėje, praneša telegraph.co.uk.

„Google e-books“ anksčiau vadinosi „Google Editions“. Ši elektroninių knygų internetinė parduotuvė turėtų padėti jauniems rašytojams rasti skaitytojų, o skaitytojams – pasiūlyti elektroninių knygų, kurias galima skaityti su įvairiais prietaisais.

Knygos bus talpinamos virtualioje bibliotekoje internete. Naudotojai galės išsirinkti knygą, naudodamiesi „Google e-books Web Reader“, ir skaityti su nešiojamaisiais kompiuteriais, planšetiniais kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir kitais prietaisais, turinčiais prieigą prie interneto.

„Google“ pranešė, kad naudotojai galės nemokamai parsisiųsti elektroninių knygų skaitymo priedus „Google Android“ ir „Apple iPhone“ telefonams. Daugumos knygų šrifto stilius ir dydis, tarpai tarp eilučių bus reguliuojami.

Ekspertų teigimu, „Google“ veiksmai gali padėti jai įsitvirtinti jaunoje elektroninių knygų rinkoje. Šiuo metu du trečdalius rinkos užima „Amazon“. „Amazon Kindler“ naudotojai gali parsisiųsti knygų tik iš „Amazon“ svetainės, knygas galima skaityti su įvairiais prietaisais, kuriems tinka „Amazon Kindle“ priedai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!