Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/26136/wikipedia-praso-vartotoju-16-milijonu-doleriu/spausdinti/

„Wikipedia“ prašo vartotojų 16 milijonų dolerių

Publikuota: 2010-11-17 16:42
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Fondas „Wikimedia“ paskelbė apie lėšų rinkimą laisvosios enciklopedijos „Wikipedia“ ir kitų fondo projektų palaikymui 2011 metais.

Kampanija vyks nuo 2010 metų lapkričio 15 dienos iki 2011 metų gruodžio 15 dienos. Per šį laiką ketinama surinkti 16 milijonų dolerių – tokia suma reikalinga „Wikimedia“ techninės bazės palaikymui.

Laisvosios enciklopedijos įkūrėjas Džimis Veilsas (Jimmy Wales) išplatino pranešimą, kuriame prašoma vartotojų „apginti ir palaikyti“ projektą.

Lėšų rinkimo kampaniją „Wikimedia“ fondas vykdo reguliariai. 2010 metų sausį buvo paskelbta, kad 2009–2010 finansiniams metams pavyko surinkti 8 milijonus dolerių, kuriuos paaukojo įvairių šalių 240 tūkstančių fizinių ir juridinių asmenų. Šių metų vasarį 2 milijonus dolerių laisvajai enciklopedijai paaukojo bendrovė „Google“.

Tarptautinis fondas „Wikimedia“ yra nekomercinė organizacija, kuri egzistuoja aukų dėka. Visi „Wikimedia“ projektai („Wikipedia“, „Wiktionary“, „Wikiquote“, „Wikibooks“, „Wikinews“ ir kiti) yra laisvi nuo reklamos ir nesiekia pelno. Didžiąją dalį turinio kūrimo ir redagavimo darbo atlieka patys vartotojai, o fondo personalas yra atsakingas tik už techninį palaikymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!