Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/25920/naujoji-paieskos-sistema-nerodys-nepatikimu-saltiniu-ir-abejotinos-reklamos/spausdinti/

Naujoji paieškos sistema nerodys nepatikimų šaltinių ir abejotinos reklamos

Publikuota: 2010-11-02 12:12
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Naujoji paieškos sistemaNaujoji paieškos sistema, kurios bandomoji versija paleista pirmadienį, leis apriboti paiešką iš anksto nustatytuose tinklalapiuose, atmetant nepatikimus šaltinius.

„Blekko“ paieškos tikslas – išmesti iš interneto paieškos rezultatų abejotiną reklamą ir žemos kokybės turinį.

Kūrėjai tikisi vartotojų pagalbos. „Blekko“ suteiks galimybę vartotojui sudaryti savo patikimų šaltinių sąrašą.

„Tai mūsų pirmas žingsnis būrio savanorių komandos sudarymo link, kurie blokuos šlamštą ir padidins aktualių paieškos rezultatų skaičių“, – teigia „Blekko“ generalinis direktorius Rikas Skrentas.

Šiandien egzistuojančių paieškos sistemų algoritmai ne visada gali nustatyti nepatikimus paieškos sistemų rezultatus ir juos pašalinti, o žmogaus dalyvavimas šaltinių atrankoje gali pagerinti paieškos kokybę.

„Blekko“ kūrėjai iš dalies remiasi daugelyje paieškos sistemų naudojamais katalogais: vartotojas gali ieškoti informacijos tinklalapiuose, kuriuos atrinko ir pagal temas sugrupavo redaktoriai.

Iš anksto yra numatyta apie 300 temų. Jei sistema nustatys, kad paieškos rezultatas priklauso vienai iš septynių kategorijų, rezultatų filtracija įvyks automatiškai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!