Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/25884/dienos-be-interneto-pasekmes/spausdinti/

„Dienos be interneto“ pasekmės

Publikuota: 2010-10-29 17:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Bormuto universiteto studentai nusprendė vienai dienai savanoriškai atsisakyti interneto ir mobiliųjų įrenginių. Visus savo potyrius jie aprašė specialiame tinklaraštyje.

Projekto „Unplugged“ metu paaiškėjo, kad šiandienos jaunimo priklausomybė nuo interneto ir mobiliųjų įrenginių tokia didelė, kad jų atsisakymo sukeliamas kančias galima palyginti su narkomanų ar žmonių, priklausomų nuo alkoholio kančiomis. Žinoma, apie tai kalbama jau seniai.

Eksperimento dalyviai jautė nerimą, vienatvę, jiems atrodė, kad laikas slenka per daug lėtai. Be mėgiamų įrenginių jie jautėsi nuogi. Duše jie dainavo, taip sukurdami grojančio radijo iliuziją.

Studentams atrodė, kad jie neteko galimybės bendrauti su draugais ir artimaisiais net tada, kai šie gyveno netoliese. Visiems šiems pojūčiams susiformuoti užteko paros be kompiuterių, mobiliųjų telefonų ir kitų įrenginių be prieigos prie interneto.

Neseniai kalendoriuje atsirado „Tarptautinė diena be interneto“, kurios iniciatoriai yra entuziastai iš „online“ bendruomenės „Do Be“. Ji žymima paskutinį sausio sekmadienį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!