Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/25807/atliktas-naujojo-macbook-air-skrodimas/spausdinti/

Atliktas naujojo „MacBook Air“ „skrodimas“

Publikuota: 2010-10-26 09:20
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

JAV bendrovės „iFixit“ specialistai pranešė išardę neseniai pristatytą „Apple“ nešiojamąjį kompiuterį „MacBook Air“ su 11,6 colių įstrižainės ekranu.

„Skrodimo“ metu paaiškėjo, kad šis kompiuteris pasižymi gana originalia konstrukcija, teigiama bendrovės pranešime. „iFixit“ technikams į akis krito „Apple“ bandymas apsunkinti „MacBook Air“ išardymą – korpuso dugnas ir pagrindiniai kompiuterio komponentai sutvirtinti specialiais „Torx“ varžtais su penkiakampės žvaigždės formos įspaudais galvutėse. Tokių varžtų neįmanoma atsukti įprastiniais atsuktuvais, tam reikalingi specialūs įrankiai.

Nukėlus apatinį korpuso dangtį, galima pamatyti nestandartinę „MacBook Air“ ličio jonų bateriją. Ji sudaryta iš šešių atskirų blokų. Baterijos talpos, pasak „Apple“ atstovų, pakanka 5 valandoms autonominio darbo.

Atliktas naujojo „MacBook Air“ „skrodimas“

Išsiskiria ir „Flash“ atminties modulis, kurio storis – 2,45 mm, o svoris – vos 10 gramų. Šio kaupiklio korpusas išsiskiria nestandartiniu dydžiu, todėl jį įsigyti ar savarankiškai pakeisti vargu ar pavyks.

Atliktas naujojo „MacBook Air“ „skrodimas“

Tai pasakytina ir apie kompiuterio darbinę atmintį – ji įlituota į pagrindinę plokštę ir negali būti pakeista didesnės talpos moduliu. Dėl šios priežasties „iFixit“ technikai pataria „MacBook Air“ susidomėjusiems vartotojams pirkti šio kompiuterio modelį su 4, o 2 GB darbinės atminties, nes vėliau pasididinti ją nebus įmanoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!