Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2515/informacines-visuomenes-pletros-komitetas-pristato-portala-jusu-europa/spausdinti/

Informacinės visuomenės plėtros komitetas pristato portalą „Jūsų Europa“

Publikuota: 2005-11-13 10:37
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IVPK

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės kartu su Europos Komisija pristato portalą „Jūsų Europa“. Šio portalo kūrimą Europos Komisija kartu su ES šalimis narėmis pradėjo kurti prieš dvejus metus. Siekiant portalo informatyvumo ir efektyvumo, kiekviena ES šalis teikia informaciją apie šalyse galiojančius teisės aktus, teikiamas paslaugas, kitą praktinę informaciją. Europos Komisija nuolatos atnaujina šią tinklavietę, atverdama platesnes galimybes visuomenei gauti informacijos apie Komisijos iniciatyvas ir Europos Sąjungos politikas apskritai.

Portalas „Jūsų Europa“ prieinamas per Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės tinklalapį www.ivpk.lt arba tiesiogiai adresu http://europa.eu.int/youreurope/index_lt.html . Portalas suteikia asmenims ir įmonėms praktinę informaciją apie jų teises ir galimybes ES. Didžiausias dėmesys teikiamas viešųjų paslaugų pristatymui, kurios grupuojamos pagal gyvenimo atvejus. Pavyzdžiui, pateikiama išsami informacija Europos piliečiams, kurie nori dirbti ar mokytis kitoje ES šalyje ar Europos Sąjungos įmonė norinti persikelti ar atidaryti naują padalinį kitoje ES vietoje gaus visą informacija kuri būtų reikalinga būtent šiems konkretiems atvejams.

Portale informacija padalinta į dvi sritis: Piliečiai ir Įmonės. Kiekvienoje srityje pateikiama konkreti informacija, dominanti šias tikslines grupes. Portale „Jūsų Europa“ pateikiama išsami praktinė informacija apie gyventojų teises ir galimybes Europos Sąjungoje ir ES vidaus rinkoje bei patarimai, kaip šiomis teisėmis pasinaudoti praktikoje. Pavyzdžiui, čia galima sužinoti daugiau apie gyvenimo, darbo ir mokymosi sąlygas kitoje ES šalyje. Portale pateikiami apžvalginiai ES žinynai, kuriuose trumpai aprašytos gyventojų teisės bei galimybės Europos Sąjungoje ir nurodyta, kaip jomis geriausiai pasinaudoti. Čia pateikiama daugiau nei 80 atskirų atmintinių, kuriose galima rasti praktinės informacijos apie Europos Sąjungą ir atskiras ES šalis. Naudingų adresų srityje galima rasti naudingų adresų, telefono numerių, nuorodų į tinklalapius ir el. pašto adresų. Visos ES ir konkrečios šalies informacijos puslapiuose yra patalpinti saitai į išorinius informacijos šaltinius, susijusius su aktualia informacija. Visų išorės svetainių išsamus sąrašas pateikiamas "Naudinguose saituose" kiekvieno puslapio viršuje. Naudingiausi saitai, teikiantys paslaugas piliečiams, pasiekiami per atitinkamą portalo meniu punktą. Pavyzdžiui, galima prašyti pateikti bet kokios esamos informacijos apie šią svetainę susisiekiant su "Europa tiesiogiai" tarnyba. „Jūsų Europa“ portale navigacija galima visomis 20 ES oficialių kalbų.

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės nuo 2003 m. lapkričio mėnesio kartu su Europos Komisijos Pramonės ir įmonių generaliniu direktoratu aktyviai kuria portalą „Jūsų Europa“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!