Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24967/kaip-pasikeis-internetas-per-15-metu/spausdinti/

Kaip pasikeis internetas per 15 metų

Publikuota: 2010-08-28 09:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Analitikai pateikė galimus scenarijus, kaip per artimiausius 15 metų vystysis pasaulinis interneto tinklas. Savo versiją po bendros analizės pateikė kompanijos „Cisco“ ir „Monitor Group“.

Manoma, kad ateityje interneto vartotojų labiausiai daugės besivystančiose šalyse, o QWERTY klaviatūra nebebus pagrindine priemone išėjimui į interneto erdvę. Analitikai taip pat daro prielaidą, kad interneto valdymo sistema ateityje nesikeis, tačiau jo apmokestinimas pakis labai smarkiai.

Iš viso analitikai išskyrė keturis galimus interneto vystymosi scenarijus. Pirmasis numato, kad interneto ribos praktiškai išsitrins. Tokiu atveju po 15 metų vartotojai visame pasaulyje internetą kasdieniniame gyvenime galės pasiekti iš daugybės įvairiausių prietaisų, o internetas taps pagrindinis daugybės paslaugų teikimo centras.

Pagal antrąjį scenarijų, internetas dėl augančio kibernetinių atakų skaičiaus taps labai pavojinga vieta. Manoma, kad tokiu atveju „pasauliniam voratinkliui“ bus sukurti saugūs analogai, prisijungimas prie kurių kainuos nepigiai.

Trečiasis scenarijus numato, kad interneto plėtra dėl nestabilios ekonominės situacijos daugelyje šalių sulėtės. Na, o paskutiniame scenarijuje kalbama, kad internetas taps toks populiarus, jog jo sistemos nebepajėgs susidoroti su informacijos srautais dėl savo technologinio ribotumo.

Analitikai šią ataskaitą rengė maždaug metus ir atsižvelgė į daugelį faktorių, tokių kaip nauji interneto reguliavimo įstatymai, investicijos į infrastruktūrą ar vartotojų elgesys ir naujų technologijų įsisavinimo greitis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!