Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24941/pietu-korejos-psichiatrai-siulo-vaistus-nuo-starcraft-priklausomybes/spausdinti/

Pietų Korėjos psichiatrai siūlo vaistus nuo „Starcraft“ priklausomybės

Publikuota: 2010-08-27 09:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Pietų Korėjos psichiatrai siūlo vaistus nuo „Starcraft“ priklausomybėsPietų Korėjos psichiatrai teigia, kad nuo depresijos naudojamas vaistas „Bupropion“ sėkmingai padeda išgyti ir nuo kompiuterinių žaidimų priklausomybės.

Tyrimas buvo atliktas Pietų Korėjos „Chung Ang“ universitete, Psichiatrijos departamente.

Tyrime dalyvavo 11 savanorių, kuriems buvo nustatyta „priklausomybė nuo internetinių žaidimų“. Jie vidutiniškai praleisdavo 4 valandas per dieną žaidžiant žaidimą „Starcraft“. Dėl šio įpročio šeši iš jų jau du mėnesius nesilankė mokykloje, tuo pačiu kiti du savanoriai buvo priversti skirtis, nes per daug laiko praleido žaisdami internetu.

Šiai grupei buvo duodama „Bupropion“ – vaistų nuo depresijos ir nuo rūkymo priklausomybės. Tyrimo pabaigoje išaiškėjo, kad šios savanorių grupės troškimas žaisti „Starcraft“ sumažėjo 23,6 procento, dalyviai praleido 35,5 procentais mažiau laiko žaisdami kompiuterinius žaidimus.

Tyrimo metu taip pat buvo naudojamas magnetinio rezonanso tomografas. Jis atskleidė, kad pradėjus naudoti vaistus, pasikeitė dalyvių smegenų reakcija į „Starcraft“ nuotraukas.

Priklausomybė nuo kompiuterinių žaidimų – Korėjoje gana dažnai pasitaikanti problema. Pasak Pietų Korėjos valdžios, apie du milijonai korėjiečių yra tapę priklausomi nuo interneto.

Norėdama apsaugoti vaikus nuo šios „priklausomybės“, valdžia išleido įstatymą, kuris reikalauja kiekvieną naktį nepilnamečiams atjungti internetą šešioms valandoms (pradedant nuo vidurnakčio).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!