Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24598/vikipedija-ir-ftb-susipyko-del-logotipo/spausdinti/

„Vikipedija“ ir FTB susipyko dėl logotipo

Publikuota: 2010-08-03 18:50
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Neseniai įsiplieskė skandalas tarp internetinės enciklopedijos „Vikipedija“ savininkų ir Jungtinių Valstijų Federalinio tyrimų biuro (FTB) dėl pastarosios agentūros spaudo naudojimo, praneša BBC.

Laiške, nusiųstame „Vikipedijos“ biurui San Franciske FTB pareiškė, kad „FTB spaudo naudojimas be oficialaus sutikimo yra draudžiamas JAV įstatymais“.

„Bet kas, turintis bet kuriuos skiriamuosius ženklus, ar bet kurią spalvotą imitaciją bus nubaustas bauda ar įkalintas arba sulauks abiejų bausmių, - rašo FTB.

Tačiau „Vikipedija“ neigia padariusi kažką neteisėto ir tikina, kad FTB teisininkai „neteisingai interpretavo įstatymą“.

Ginčas įvyko dėl „Vikipedijos“ skilties domeno, kuriame be informacijos apie agentūrą taip pat yra „Federalinio tyrimų biuro spaudo“ atvaizdas.

Nuotrauką galima pamatyti keturiomis skirtingomis rezoliucijomis, tarp jų ir aikštos raiškos 2000 pikselių versiją.

FTB teigia, kad tai buvo „itin problematiška, kadangi tai palengvina tyčinius ir netyčinius „Vikipedija“ naudotojų atliekamus pažeidimus“.

Kol kas nėra žinoma, kodėl FTB išskyrė būtent „Vikipediją“, kuomet FTB spaudas yra vaizduojamas ir bei daugybėje kitų interneto svetainių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!