Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2447/daugiau-nei-30-saliu-yra-uzsikresta-mitglieder-trojanais/spausdinti/

Daugiau nei 30 šalių yra užsikrėsta „Mitglieder“ trojanais

Publikuota: 2005-11-05 09:28
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Panda Security Lietuva

„Mitglieder“ trojanų antplūdis nesibaigia: daugiau nei trisdešimtyje šalių yra užsikrėsta šios grėsmės variantais. Keturi iš penkių (FK, FL, FM ir FN) yra tarp 6 dažniausiai „Panda Software“ tiesioginiu antivirusiniu sprendimu „Panda ActiveScan“ aptinkamų grėsmių. Be to, „PandaLabs“ patvirtino, kad „Bagle.FN“ kirminas apsijungė su „Mitglieder.FK“ trojanu, kurį, norėdamas pagreitinti jo plitimą, išsiuntinėja iš užkrėsto kompiuterio.

Šis kirminas plinta išsiuntinėdamas save kaip prisegtą prie laiško failą visais adresais, kuriuos tik randa užkrėstame kompiuteryje. Svarbiausia, ką jis daro, - tai palieka kompiuterį visiškai neapsaugotą ir stengiasi parsisiųsti failą, galintį kurti e-laiškus, kuriais bus vėliau išsiunčiamos „Mitglieder.FK“ kopijos.

Kad neleistų „Mitglieder.FK“ trojanui toliau plisti kompiuteriuose, kurie neturi suinstaliuotos atitinkamos apsaugos nuo grėsmių, „Panda Software“ sukūrė nemokamą „PQRemove“ priemonę, su kuria visi vartotojai gali aptikti ir labai veiksmingai pašalinti šią grėsmę iš bet kurio kompiuterio, kuis galėtų užkrėsti. Šią priemonę galite parsisiųsti iš http://www.pandasoftware.com/download/utilities/.

Nors ir pasirodė nauji „Mitglieder“ variantai, jų funkcijos yra labai panašios: trojanai suinstaliuoja save į kompiuterį ir, kalbant apie FK, FL ir FN, bando parsisiųsti iš nuotolinių tinklapių failus, kurie padėtų išplisti kitoms grėsmėms. Pagrindinai veiksmai, kuriuos atlieka FM variantas, yra tai, kad jis sugadina antivirusinę kompiuterio apsaugą, blokuoja priėjimą prie internetinių puslapių, daugiausiai priklausančių IT saugumo kompanijoms, ir neleidžia vartotojams pakeisti registracijos duomenų, kad nesukliudytų šių veiksmų vykdymo.

„Be abejonės, pagrindinė jų ypatybė yra spartus plitimas tiek per pašto šiukšles, tiek padedant „Bagle“ kirminams, kurie ne pirmą kartą pasižymi pagelbstint kitoms grėsmėms“ - teigia Luis Corrons, „PandaLabs“ direktorius. „Sunkiausia turėtų būti kompanijoms, kurių e-paštą perpildytų laiškai su šiais trojanais. Dėl to, kad sustabdytumėte šia grėsmę, mes patariame aktyvuoti visų rūšių filtrus, ypatingai tinklinėse aplinkose.”

„Panda Software TruPrevent™“ proaktyviosios aptikimo technologijos blokuoja šiuos trojanus, nereikalaudamos ankstesnių atsinaujinimų, dėl to sistemos su instaliuotomis šiomis technologijomis yra apsaugotos jau nuo pat to momento, kai tik pasirodo šie kenksmingi kodai. Daugiau informacijos apie „TruPrevent™“ Technologijas rasite http://www.pandasoftware.com/truprevent/.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!