Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24356/bylinejimasis-su-viacom-google-kainavo-100-milijonu-doleriu/spausdinti/

Bylinėjimasis su „Viacom“ „Google“ kainavo 100 milijonų dolerių

Publikuota: 2010-07-18 13:03
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Lenta.Ru

Korporacija „Google“ sumokėjo iš viso 100 milijonų dolerių teisininkams, ginantiems ją byloje su media holdingo kompanija „Viacom“. Apie tai pareiškė kompanijos finansų direktorius Patrikas Pičetas (Patrick Pichette), tačiau jis nepatikslino, kiek teisininkų dalyavo šiame nagrinėjime iš „Google“ pusės.

Teisminis bylinėjimasis tarp „Google“ ir „Viacom“, kuri tarp kitų valdo MTV ir „Comedy Central“ televizijos kanalus, prasidėjo 2007 metais. Tuomet „Viacom“ apkaltino „Google“ priklausantį „YouTube“ autoriaus teisių pažeidimu ir pareikalavo patenkinti milijardo dolerių ieškinį.

2010 metų kovo mėnesį „Viacom“ pateikė teismui pareiškimą, kuriame prašė pripažinti „YouTube“ piratavimu paremtu verslu. Verta pažymėti, kad šiame ieškinyje „Viacom“ parėmė eilę populiarių Amerikos kanalų ir kino kompanijų. Tuo metu „YouTube“ palaikė tokios stambios interneto kompanijos kaip „Yahoo!“, „Facebook“ ir „eBay“.

2010 metų birželį Amerikos federalinis teismas atsisakė nagrinėti „Viacom“ ieškinį. Teisėjas nusprendė, kad „YouTube“ veiksmus apima Autoriaus teisių apsaugos įstatymo normos (DMCA). „Viacom“ ruošiasi apskusti teismo sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!