Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24274/sodra-atjunge-elektroniniu-sistemu-rysi-su-elektroniniais-valdzios-vartais/spausdinti/

„Sodra“ atjungė elektroninių sistemų ryšį su „Elektroniniais valdžios vartais“

Publikuota: 2010-07-11 21:17
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

„Sodra“ pranešė atjungusi savo elektroninių sistemų ryšį su „Elektroninių valdžios vartų“ portalu. Tai buvo padaryta šeštadienio rytą, tik sužinojus apie egzistuojančias „Elektroninių valdžios vartų“ sistemos saugumo spragas, teigiama Valstybinio socialinio draudimo fondo pranešime.

„Sodra“ atjungė elektroninių sistemų ryšį su „Elektroniniais valdžios vartais“

Pasak „Sodros“ atstovų, kadangi buvo išjungtos visos „Sodros“ sąsajos su šia sistema, todėl šiuo metu prie Elektroninės draudėjų aptarnavimo sistemos (EDAS) ir Elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos (EGAS) saugiai galima prisijungti tik iš „Sodros“ interneto svetainės.

Atkreipiamas dėmesys, kad tai ne „Sodros“, o „Elektroninių valdžios vartų“ sistemos saugumo spraga, nustatant asmens tapatybę.

Prie „Sodros“ paslaugų per „Elektrinius valdžios vartus“ vėl bus galima prisijungti tik tuomet, kai bus ištaisytos minėtos spragos. Kol žmonių asmens duomenų saugumui kyla grėsmė, tol EGAS ir EDAS paslaugos bus prieinamos tik per „Sodros“ interneto svetainę, teigiama pranešime.

Pabrėžiama, jog jungiantis per „Sodros“ interneto svetainę tokių saugumo problemų nekyla, asmens duomenys yra visiškai apsaugoti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!