Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24239/sukurta-nematoma-pele/spausdinti/

Sukurta nematoma pelė

Publikuota: 2010-07-09 08:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Masačusetso technologinio instituto inžinierius Pranavas Mistri pasiūlė naują kompiuterio valdymo būdą. Jos sukurta technologija buvo pavadinta „Mouseless“, rašo „Geeky Gadgets“.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Mouseless“ nėra nieko neįprasto: sėdėdamas prie kompiuterio, žmogus judina ranka su pele ir spaudinėja jos mygtukus, tačiau, jei atidžiau įsižiūrėsime, pamatysime, kad po jo delnu – jokios pelės nėra.

Sukurta nematoma pelė

Mistri įmontavo į nešiojamąjį kompiuterį infraraudonųjų spindulių lazerį, o ant dangčio pritvirtino infraraudonųjų spindulių kamerą. Lazeris ir kamera nutaikyti į dešinės rankos plaštaką, kuri padėta ant stalo šalia kompiuterio.

Lazeris nušviečia rankos plaštaką, o kamera fiksuoja jos judėjimą stalu. Stalo paspaudimas smiliumi arba didžiuoju pirštu sistema laiko atitinkamai kairiojo arba dešiniojo pelės mygtuko paspaudimu.

Informaciją apie rankos judesius perduodama į kompiuterį ir apdorojama specialia programa. Rankos judesiai atitinka žymeklio slinkimą ekranu.

Mistri manymu, „Mouseless“ sistema padės nešiojamųjų kompiuterių savininkams atsisakyti pelės, tačiau ir toliau leis įprastu būdu valdyti kompiuterį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!