Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/2423/spalis-sumusa-destruktyviosios-programines-irangos-produkcijos-rekordus/spausdinti/

Spalis sumuša destruktyviosios programinės įrangos produkcijos rekordus

Publikuota: 2005-11-02 12:16
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanija Sophos 1988 metais pradėjo sekti virusų, kirminų ir kito blogojo kodo pasireiškimus internete. Spalio mėnuo kolkas buvo pats produktyviausias tokių programų atžvilgiu.

Sophos šiuo metu apsaugo nuo 112142 virusų. Šis skaičius per praeitą mėnesį padidėjo net 1685 vienetais.

Virusų rašytojai pastaruoju metu kuria daugiau virusų atmainų užuot kurę naujas technologijas. Ypač pagausėjo tokių programų, kaip SdBOt, AgoBot variantų kūrimas (šios programos leidžia prieiti prie jūsų kompiuterio atakuojančiam asmeniui).

Rugsėjo mėnesį Sophos kompanijos atpažįstamų virusų skaičius padidėjo 1233 vienetais. Tai jau buvo gan gasdinantis skaičius, tačiau spalio mėnesį viskas pasidarė dar blogiau. Iš 1685 virusų beveik du trečdaliai buvo Mytob kirmino modifikacijos, iš šių modifikacijų ypač išsiskyrė Mytob-GH ir Mytob-EX. Vienas iš 60 elektroninių laiškų (1.66 procentai) buvo su virusų.

Nepaisant šio naujo aktyvumo Netsky-P, kirminas parašytas nuteisto viruso kurėjo Sveno Jaschano, išlieka pirmoje Sophos dešimties labiausiai paplitusių virusų lentelės vietoje. Jis šią poziciją išlaikė jau dvidešimtą mėnesį po to kai buvo atrastas. Mytob-GH buvo pirmą kartą aptiktas spalio 16 dieną, bet jau dabar yra antroje lentelės vietoje.

Pati lentelė, beje, sudaryta tik iš trijų virusų šeimų - Netsky, Mytob ir Zafi. Tai reiškia kad virusų kūrėjai toliau ketina rašyti šių šeimų atmainas.

Spalio mėnesio Sophos dešimties labiausiai paplitusių virusų lentelė:

  1. NetSky-P
  2. Mytob-GH (naujas)
  3. Mytob-EX (naujas)
  4. Mytob-AS
  5. Mytob-BE
  6. Zafi-D
  7. NetSky-D
  8. Mytob-C
  9. Zafi-B (vėl pridėtas)
  10. Mytob-ER (naujas)
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!