Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24198/nuotrauku-zymejimas-facebook-greitu-laiku-taps-paprastesnis/spausdinti/

Nuotraukų žymėjimas „Facebook“ greitu laiku taps paprastesnis

Publikuota: 2010-07-07 09:49
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Socialinių tinklų gigantas „Facebook“ praneša, kad šiuo metu vyksta aktyvus darbai, tobulinant nuotraukų žymėjimą. Greitu laiku nuotraukų žymėjimas turėtų turėti veido aptikimo technologiją, kuri žymėjimą leis atlikti žymiai greičiau.

Nuotraukų žymėjimas „Facebook“ greitu laiku taps paprastesnis

Semas Odiosas (Sam Odio) oficialiame „Facebook“ bloge rašė, kad dauguma žmonių praleidžia labai daug laiko žymėdami norimus asmenis nuotraukose. Visas šis bereikalingas darbas iš tiesų vargina, todėl buvo nuspręsta vis tai palengvinti įdiegiant veidų atpažinimo technologiją. Ši nauja technologija veiks tuo pačiu principu kaip ir skaitmeniniuose fotoaparatuose, kurie sugeba aptikti žmones nuotraukose. Funkcija buvo sukurta, naudojant „Divvyshot“ technologiją, o šią kompaniją „Facebook“ įsigijo prieš dvi savaites.

„Žmonės mėgsta įkeltose nuotraukose žymėti savo draugus ir šeimos narius, bet mes girdėjome, kad tai labai varginantis procesas. Šiuo metu mes dar tik testuojame veidų atpažinimo technologiją, todėl šiuo metu ji nėra prieinama visiems vartotojams“ – sakė Semas Odiosas (Sam Odio). „Facebook“ taip pat teigia, kad 99 procentai socialinio tinklo vartotojų yra įkėlę bent vieną nuotrauką į savo profilį, o kiekvieną dieną yra įkeliama maždaug 100 milijonų naujų nuotraukų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!