Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24076/google-netrukus-pateiks-facebook-konkurenta/spausdinti/

„Google“ netrukus pateiks „Facebook“ konkurentą?

Publikuota: 2010-06-29 09:32
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Google“ artimiausiu metu pakvies interneto vartotojus į savo naująjį socialinį tinklą „Google Me“. Apie tai savo „Twitter“ tinklaraštyje pranešė populiarios interneto svetainės „Digg.com“ steigėjas Kevinas Rose'as.

„Buzz.com“

Jis remiasi „labai patikimu šaltiniu“ ir prognozuoja, jog „Google Me“ gali tapti „Facebook.com“ konkurentu. Kita vertus, dienraštis „The San Francisco Weekly“ atkreipia dėmesį, kad toks informacijos apie naują „Google“ produktą platinimo būdas yra neįprastas, nes K. Rose'as nedirba bendrovėje „Google“.

„Google“ jau turi socialinį tinklą „Orkut“. Jis pradėjo veikti 2004 m. ir iki šio laiko yra surinkęs daugiau nei 100 mln. užsiregistravusių vartotojų. „Orkut“ itin populiarus Brazilijoje ir Indijoje – šiose šalyse yra apie 70 proc. visos šio socialinio tinklo auditorijos.

Šių metų vasario mėnesį „Google“ pristatė paslaugą „Buzz“, kurioje numatyta galimybė dalintis informacija su kitais vartotojais per „Google Mail“. Prieigą prie „Buzz.com“ automatiškai gavo visi „Gmail“ vartotojai, tačiau bendrovė susilaukė daug šios el. pašto paslaugos vartotojų skundų, nes jie nenorėjo naudotis „Buzz“. Dėl šios priežasties „Google“ išjungė automatinę prieigą prie „Buzz.com“.

Anksčiau buvo skelbiama, kad didžiausias pasaulyje socialinis tinklas „Facebook“ planuoja pasiūlyti „socialinę“ interneto paieškos sistemą. Jos paieškos rezultatų sąraše bus nuorodos į tuos interneto tinklalapius, kurie patinka „Facebook“ vartotojų draugams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!