Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/24043/toshiba-mano-kad-nesiojamuose-kompiuteriuose-klaviatura-nebutina/spausdinti/

„Toshiba“ mano, kad nešiojamuose kompiuteriuose klaviatūra nebūtina

Publikuota: 2010-06-26 13:22
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Klaviatūra yra viena iš kompiuterio dalių, kuri beveik nepakitus naudojama kone kiekviename kompiuteryje nuo pat jos sukūrimo. Laikai keičiasi. Dabar tampa madinga nebespaudyti klavišų, o reikiamus dalykus tiesiog liesti. Štai todėl mūsų visai ir neturėtų stebinti dabar pasaulį kuo toliau tuo labiau bandanti užvaldyti nauja mada – vietoj klaviatūros produktuose naudoti lietimui jautrius ekranus... Bet visgi – kai kada net labai stebina... Štai „Toshiba“, švenčianti 25-ų metų jubiliejų ir užsiimanti nešiojamų kompiuterių gamyba bei pardavimais, pristatė naują savo kūrinį – „Libretto W100“.

„Toshiba Libretto W100“

Taip, „Libretto W100“ mažas... Taip, jis liečiamas... Bet sąlyginai galingas. „Toshiba“ šį produktą pozicionuos kaip dar vieną ultra mobilų kompiuterį.

„Libretto W100“ turi du 7" 1024×600 ekranus, kuriuos galima liesti, 1,2 GHz „Pentium U5400“ procesorių, 2 GB RAM, 62 GB SSD diską, 802.11b/g/n bevielio tinklo palaikymą, „Bluetooth“ bei integruotą kamerą. Tai – tikrai geras pasirinkimas, turint galvoj, kad įrenginys sveria maždaug tik 100 gramų daugiau nei „iPad“ – 816 gr., o sugeba visko daryti daugiau. Nors kita vertus, „iPad“ naudoja daug labiau optimizuotą operacinę sistemą lietimais, kai „Libretto W100“ tenkinasi tik „Windows 7 Home Premium“ su specialiai pridedama papildoma įranga.

„Toshiba“ teigia, kad šis, neturintis klaviatūros, nešiojamas kompiuteris kol kas bus skirtas labiau kaip veikiantis naujos kartos konceptinis įrenginys, nei masinis produktas, todėl kažin ar bus labai paprasta jį įsigyti ne tik čia, pas mus Lietuvoje, bet ir kitur... Bet, jei visgi bandysite šį įrenginį įsigyti, turėkite galvoje, kad už jį reikės sumokėti 1099 JAV dol. (apie 3100 litų), neskaitant pristatymo išlaidų ir, kad įrenginį bus galima įsigyti ne ankščiau kaip rugpjūtį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!